Çalışan Annelere En Az 4000 TL Doğum Parası İmkanından Kimler Faydanalabilirler?

Uzunca bir zamandır yürürlükte olan ancak, henüz tüm anneler tarafından bilinmeyen doğum parası; annelere en az 4000 TL ye kadar ödeme imkanı sunuyor. Doğum parası imkanından kimler faydalanabilirler, başvuru şartları nelerdir ve doğum ücretleri nasıl alınır? İşte bilinmeyen yönleriyle çalışan anneler için doğum parası ve detayları...

Doğum parası, çalışırken bebeği olan anneleri ilgilendiriyor. Bir işyerinde sigorta primleri en az 3 aylık süreç boyunca ödenmiş anneler, doğum parası imkanından faydalanabiliyorlar. Elbette buradaki temel nokta, en az 3 aylık süre zarfı boyunca sigorta primlerinin yatırılmış olmasıdır. Sigorta primleri yatırılmış olan anneler, belirtilen diğer şartları taşımaları halinde en az 4000 TL olmak koşuluyla doğum paralarını alabiliyorlar.

Doğum parası için başvurular nasıl yapılıyor?

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Sigorta şartları, kullanılan doğum izinleri ve süre zarfları boyunca yeterliliği taşıyan annelerin doğum parası için başvuruları e-Devlet platformu üzerinden alınmaktadır. Doğum parasına başvurmak isteyen annelerin bilmesi gereken diğer detaylara göz atacak olursak:

Doğum parası başvurusu yaptınız, çekmezseniz paranız siliniyor!

Çalışan anneler ilgili başvurularını tamamladıktan sonra,kendilerine tanımlanan tutarları almazlarsa; bir süre sistemde bekliyor ve alınmaması halinde bu imkandan mahrum kalıyorlar. Sistem üzerinden tanımlanan tutarlar, çekilmediği takdir de yanarak mağduriyet oluşmasına neden olacağı için, başvuru yapan annelerin dikkatli takip etmelerini önermekteyiz. Doğum parasına henüz başvuru yapmamış ve ilgili şartı taşıyan annelerin de kendilerine tanınan bu haktan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz.

04 Ara 2016 - 14:45 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler