Bitcoin Hakkında Flaş Öngörü: Kısa Dönemde 25 Bin Doları Geçecek

Son dönemlerde sıkça konuşulan Bitcoin, rekorlara doymuyor. Son olarak 4100 seviyesini gören Bitcoin'in daha da artacağı tahmin ediliyor. Peki Bitcoin nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Son dönemlerde sürekli olarak gündemde olan Bitcoin, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Arkadaşları ya da internet aracılığıyla Bitcoin'den haberdar olan vatandaşlar, sanal para Bitcoin'in internet üzerinde araştırmaya başladı.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?

Bitcoin için sanal cüzdan gerekli. Bu sanal cüzdanı oluşturmak da gayet basit. Sanal cüzdanınızı cep telefonunuzda, bilgisayarınızda oluşturabileceğiniz gibi internet üzerinde bulunan web servislerini de kullanabilirsiniz. Kişi başına cüzdan sınırı bulunmuyor. İstediğiniz kadar sanal cüzdan oluşturabilirsiniz. Üstelik oluşturacağınız cüzdan için özel bilgilerinizi vermenize de gerek yoktur. Oluşturacağınız bu sanal cüzdan ile para alabilir, para gönderebilir hatta alış veriş bile yapabilirsiniz.

Bitcoin'de yapılan ödemelerin doğrulanması için açık anahtarlı şifreleme (asimetrik şifreleme), noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi teknolojiler kullanılıyor. Bitcoinler ödemeyi yapan adresten alıcı adrese şifrelenmiş olarak imza ile gönderilir. Her işlemin ağa duyurulumu yapılır ve blok zincirinde yerini alır. Böylece eklenen bitcoinler birden fazla kere kullanılamaz. Bitcoin bu teknolojileri kullanarak, herkesin kullanabileceği hızlı ve son derece güvenilir bir ödeme ağı sağlamaktadır.

Rekor Kırıyor

Bitcoin, rekora doymak bilmiyor. Bitcoin ile ilgili gelişmeleri ve şimdiye dek yaşananları teknoloji yazarı Eylem Cülcüloğlu Haberturk. com için değerlendirdi. Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir programcı tarafından 2009 yılında geliştirilen sanaşl para birimi Bitcoin, geçtiğimiz 8 sene içinde rekor hızla yaygınlaştı ve bugünkü değerine ulaştı. Bitcoin’in geniş kitleler tarafından tanınması ise geçtiğimiz şubat ayında 1000 dolar seviyesine ulaşmasıyla oldu.

Temmuz ayında 2000 dolar seviyesine kadar gelen Bitcoin, 2 Eylül günü tarihi zirvesi olan 5020 dolara seviyesine ulaşmayı başardı. Kar realizasyonu ile 500 dolarlık bir düşüş yaşayan Bitcoin, Çin’in Bitcoin borsalarını kapatacağını açıklamasıyla bir anda 3000 dolar seviyesine kadar düştü. Bu düşüş ise sadece birkaç gün sürdü. Ucuz fiyattan Bitcoin almak isteyenlerin yüksek talebi ile Bitcoin pazartesi itibariyle 4100 dolar seviyelerinin üzerine yeniden çıkmayı başardı.

Analistler Bitcoin fiyatını önümüzdeki iki ay içinde 6000 doların üzerine çıkacağını öngörüyor. Fundstrat Global Advisors’un kurucusu Thomas Lee, Bitcoin’in kısa dönemde 25 bin doların bile üzerine çıkabileceğini savunuyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Eyl 2017 - 17:32 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler