Beşiktaş Belediyesinin Emlak Vergisine Astronomik Zammına Tepkiler Büyüyor

Beşiktaş Belediyesinin emlak vergisine yapacağı yüzde 400'lük zamma tepkiler çığ gibi büyüyor. 9 Muhtar, duruma tepki için Muhtarlar Derneğinden istifa etti. Ancak Belediyenin geri adım atmaya hiç niyeti yok. İşte detaylar.

Beşiktaş Belediyesi aldığı bir kararla 2018 yılında emlak vergilerine yüzde 400 zam yapacağını açıkladı. 

Belediyenin bu zam kararına ise bölge vatandaşlarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesinin bu kararına vatandaşlar ve muhtarların tepkisi çığ gibi büyürken 9 muhtar, duruma tepki göstermek için Muhtarlar Derneğinden istifa etti.

İstifa Eden Muhtarlar

Muhtarlar Derneğinden istifa eden muhtarların mahalleleri ise şu şekilde: Kuruçeşme, Konaklar, Mecidiye, Nispetiye, Ulus, Levazım, Akatlar, Dikilitaş ve Vişnezade.

Yoğun Tepkiye Cevap Gelmedi

Muhtarlar Derneğindne istifa eden muhtarlar, vatandaşların tepkilerini Beleydiyeye iletmelerine rağmen bu konuda herhangi bir düzenleme ve iyileştirme yapılmadığını söyledi. Bu nedenle istifa ettiklerini açıklayan Muhtarların duruma tepkisi devam ediyor.

Makul Bir Artış Yapılmaldır

Vatandaşlar, Beşiktaş Belediyesi tarafından şimdilik askıya alınan zam kararın makul bir seviyeye indirilmesini istiyor. Ancak Belediye henüz bu yönde herhangi bir değişikliğin yapılmayacağını açıkladı. Bu açıklamaya sert tepki göserenb bölge vatdamdaşlar, mahkemelere akın etti ve Belediyeyi dava yağmuruna tuttu. Ulus, Nispetiye, Akatlar'da vatandaşlar site  olarak topluca avukatlara vekalet verdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nispetiye Mahalle Muhtarı Ayşe Şirinler, "Bu karar vatandaşa zulümdür. Bir an önce yeni bir düzenleme yapılmalıdır" dedi ve davaların açılmaya devam edileceğini söyledi.

Oranlar Bize de Sorulmalıdır

Artışa tepki gösterip istifa eden Muhtar Tayfun Kirmanlı, "Bu artıştan dolayı herkesin canı yandı. Bu uygulamanın revize edilmesini istedik. Ancak buna olumlu karşılık bulamadık. Biz belediyeye karşı değiliz. Muhtarlık binası için bile emlak vergisi alınıyor. Bu artışa şerh koyduk. Çünkü tepkilerini bize iletiyorlar. Çok sayıda mahalleli bireysel, site olarak bu artışa dava açtı. Bizim şerh koymamız vatandaşın işini kolaylaştıracak. Spor Yazarları Sitesi'nde oturan 120 kat maliki dava açtı" açıklamalarında bulundu.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 09:58 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler