Başbakan Müjdeledi ! 2017 Yılında 600 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlanacak

8 Aralık EKK Kararları açıklanıyor! Başbakan Binali Yıldırım, EKK Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Kamu ve özel sektör çalışanları , iş verenler ve özellikle taşeron işçiler tarafından merakla beklenen açıklamalar geldi. 600 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. İşte detaylar...

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, kritik EKK  toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım: "Firmaların piyasada nakit ihtiyaçları var, nakit sıkıntısı var. Bu nakit sıkıntısını rahatlatmak , işlerini genişletmesini sağlatmak, hatta istihdamı arttırmak için, Hazine kefaleti getirmek suretiyle kredi garanti fonunun kefaletiyle 250 milyar TL'ye kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz. Bu ne demektir , piyasada KOBİ'ler, büyük işletmeler, ihracat işini yapan , yani ekonomimizi ayakta tutan tüm sektörlere nakit sıkışıklığını giderecek ve işlerini düzene sokacak yeni bir kaynak oluşturuyoruz.

KOBİLERE ÖZEL KIYAK GELİYOR

Önemli bir kaynak, bugün 40 milyar lira civarısında sıkışıklığı olan firmaların toplam hacminin bu kadar olduğu düşünülürse, bunun çok çok üzerinde 250 milyar liralık yeni bir kredi hacmi getirmiş oluyoruz. Burada ağırlıklı olarak KOBİ'ler yararlanacak. Esnaflar, küçük işletmeler yararlanacak. İhracatla uğraşanlarda , ticaretle uğraşanlarda bundan istifade edecek. İhracat kredilerinde teminat %100, kobilerde %90 , ticari kredilerde %85 uygulanacak. Demekki kobiler istihdamımızın %65,70 'ni oluşturan firma sayısı olarak %98 'ini , ihracatımızın %60'ını oluşturan kobilere ilave kıyak yapmış oluyoruz. Buna ihtiyac var. İhracat neden %100 , ihracat satıyor sattığının parasını hemen alıyor onda bir sıkıntı yok. Burada bütçe açığını arttıracak , yeni borçlanma gerektirecek bir şey yok. Bu 2017 bütçesinde ve gelirlerde gelen paralarla karşılanacak. Bütçeden nasıl karşılanacak. Bütçe kalemleri arasında bazı kaydırmalar yapmak suretiyle bunu gerçekleştirmiş olacağız. Birinci ve en önemli tedbir budur.

YATIRIM KATKI ORANI %15 ARTACAK

Bu tedbir iş dünyamıza, tesislerimize, ihracat yapan, yeni iş , aş imkanı sağlayan iş dünyamıza çok ciddi bir rahatlama getirecek. Bunun ikinci ve bunun devamı olan konu 2017 'de özel sektör yatırımlarını daha da teşvik etmek, artmasını sağlamak, amacıyla , imalat sanayiine yatırım teşvik kapsamındaki projelere artı destek vermek.Yani yatırımda ciddi bir yatırımın teşvik edilmesinde seferberlik başlatıyoruz. Biraz daha detay verirsek 2017 yılında yapılan imalata yönelik yatırım harcamaları için yatırıma katkı oranını %15 daha arttırıyoruz. Kurumlar vergisi indirimini tam olarak uygulayacağız.

BU AÇIKLAMALAR 2017 YILI İÇİN GEÇERLİ

Teşvikin tamamını diğer kazançlara uygulama imkanı getireceğiz. Yatırıma yönelik inşaat işlerinde kdv iadesi vereceğiz. 2017 yılını konuşuyoruz tüm bunlar açıklamalar 2017 yılı için. 2018 içinde ayrı açıklamalar yaparız. Şu anda önümüzdeki seneyi konuşuyoruz. KDV iadelerinde de gecikme şikayetleri var bunları da hızlandırmamız lazım.

İSTİHDAMI ARTTIRMAK İÇİN TEDBİRLER ALIYORUZ

İstihdamı korumak artı attırmak, iş yerleri kapanmasın, krediler desteklenecek. İstihdamı arttırmak için de bazı tedbirler alıyoruz. Özel sektör iş verenlerinden asgari ücret desteğinden yararlananların bu destekden yararlanmalarına , esas prim ödeme gün sayısına gelecek şekilde 2017 'nin ilk 3 aylık primlerini 2017'nin ekim , kasım , aralık ayına öteliyoruz. 

TOPLAM 600 BİN KİŞİ İÇİN YENİ İŞ İMKANI

Bir başka önemli iş işsizlikte hafif bir kıpırdama var, bunu dikkate alarak, önümüzdeki yılın iş ve istihdamını arttırmaya yönelik özel sektör firmalarımızın da maliyetlerini düşürmeye yönelik bir tedbirimiz var. Aslında burada iki tane tedbir var, bunları da sırayla açıklayacağız. İş başı eğitim programı, mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitim programlarını daha da güçlendiriyoruz. 2017 yılında bu programlarla 500 bin vatandaşa İŞKUR'un aktif iş gücü programlarından yararlandıracağız. Bunu özel sektöre sağlıyoruz. İŞKUR bir program başlatıyor. Biliyorsunuz toplum yararına çalışma programı vardı. Bunu genişletiyor, özel sektöre de yayıyoruz. 500 bin insanımıza 2017 yılın için özel sektörde iş temin edeceğiz. Bu arada 500 bine ilave olarak 100 bin de toplum yararına çalışma programına devam edeceğiz. Bunu doğu ve güneydoğu bölgelerimiz ağırlıklı olarak teşkil edeceğiz. Artı istihdam programı öncelikli olarak katma değeri yüksek olan , orta ve yüksek teknoloji sektörlerinde uygulanacak.

DETAYLAR GELİYOR

KPSSCafe.com.tr |  Ankara

08 Ara 2016 - 17:15 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Emrah or - Slm Ben Emrah or uzun zamandir işsizim sayin Cunhurbaşkanimdan Sayin. Başbakanim dan. Yardimci olurmusunuz teşekkür ederim. Saygilarimla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 17:15
01

wilson jones - Mevsimler Bu evrensel finans şirketinden size selamlar, bu, halka gerçek ve uygun fiyatlı kredi teklifimizi bildirmektir. Ancak bu evrensel Şirket (12 yılı aşkın tecrübesiyle), her gün bankanızın sunamayacağı esneklikle finansal hizmetler sağlayan özel bir şirkettir.    Yoluyla ofisimize başvurmanız gerekmektedir: [email protected]

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 17:15


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler