Başbakan Açıkladı: Taşeron İşçilere Kadro mu Verilecek Yoksa ÖSP mi Olacak?

Son dakika açıklaması Başbakan Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, katıldığı televizyon programında taşerona kadro konusuna değindi. İşte 720 binden fazla taşeron işçiyi ilgilendiren o açıklama.

Canlı yayına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda flaş bir açıklama yaptı.

720 binden fazla taşeron işçinin büyük bir merakla beklediği kadro çalışmalarında gelinen son durumu açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Taşeronlarla ilgili konuyu en geç bu yılın sonunda bir karar bağlamış olacağız. Taşeron statüsünde çalışan vatandaşlarımız endişe etmesin."

Kadro Var mı Yoksa Sözleşmeli mi Olacaklar?

Gazetecilerin, taşeron işçiler kadroya mı alınacak yoksa sözleşmeli personel mi olacak sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Orasını açıklamayayım ama devletle bağlantıları kurulacak." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar göz önüne alındığında kadronun artık rafa kalktığı, ancak taşeron işçiler için yeni bir statünün kurulacağı ve devlet güvencesinde çalışacakları anlaşılıyor.

Savaş Açıklaması

Irak'taki bağımsızlık referandumuna değinen Başbakan Yıldırım, savaş olup olmayacğı sorusuna şu cevabı verdi:

"Biz savaşa girmiyoruz. Güvenlik tedbirimizi alıyoruz. Afrin'de bir çatışmasızlık alanı oluşturmak için adım atıyoruz. Bunları "savaş" diye nitelemek hata olur. Diyelim; Bir tırım gidiyor, peşmerge çevirdi, yükünü yağmaladı. Bu bizim vatandaşımıza karşı yapılmış bir harekettir, tabii ki bunun gereğini yapacağız. Bizim o bölgede 12-13 yerde konuşlanmamız var. Zaten varlığımız var, yeni bir şey yapacak değiliz.

Türkiye hata yapmadı. Türkiye niye hata yapsın ki. Anayasasında konan esaslar üzerine bir muamale yaptı, bundan böyle bu muameleyi yapmayacak. Bizim yaptığımız protokol uygulamaları, Barzani'nin yönetimine keyfi yaptığımız uygulamalar değil.

Artık anayasada hak ettiği, tanımlanan muameleyi de göremeyecek. Bizim muhatabımız bundan böyle Bağdat olacak.

İran'ın Irak içindeki faaliyetler ayrı mesele. Burada ortak bir hassasiyet var. Bölgedeki gelişmeler hem Irak merkezi hükümetini, hem Türkiye'yi hem İran'ı ilgilendiriyor. Biz buna odaklanıyoruz. Diğer konuları da tasvip ettiğimiz anlamına gelmez. Biz buraya mezhep konusu açısından bakmıyoruz şu anda bu meseleye. İnatla yapılmaya çalışılan referandumun olası olumsuz sonuçlarını önlemek bakımından bir işbirliği olarak görüyoruz."

Taşeron haberleri için takipte kalın.

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

25 Eyl 2017 - 12:46 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

haber - Gerekirse 1926 ankara antlaşmasını uygulamamız gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 12:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler