Bakanlıktan Sırbistandan Alınacak Et İle İlgili Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Sırbistan'dan ithal edilmesi planlanan kırmızı etlerle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik açıklama geldi.

Bakanlıktan Sırbistandan Alınacak Et İle İlgili Açıklama

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Sırbistan'dan ithal edilmesi planlanan kırmızı etlerle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik açıklama geldi. CHP Lideri tarafından ortaya atılan 'Oradan besmelesiz et gelecek' iddiasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yanıt vermiş ve bakanlığın bu konuda tedbirli davrandığını söylemişti.

GTHB Sosyal medya hesabı üzerinden de yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi ;  Türkiye'de kırmızı et ithalatı bakanlığımız tarafından sıkı bir denetime tabidir. İthal edilecek sığırların kesimi, parçalanması ve paketlenmesi gibi sağlık muayene işlemleri, bakanlık tarafından resmi olarak görevlendirilmiş veteriner hekimlerin gözetiminde Müslüman kasaplar tarafından yapılıyor. Türkiye'de ithal edilecek tüm etler, ihracatcı ülkede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerince inceleniyor ve kontrol ediliyor. Ayrıca Sırbistan'dan ithal etmeyi planladığımız etlerin önemli bir kısmını Müslüman nüfusunun yoğunlukta olduğu Sancak bölgesinden temin edeceğiz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Eki 2017 - 22:56 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler