Bakandan 'elektrik zammı' açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni elektrik zammı yapılıp yapılmayacağına dair açıklama yaptı. Elektrik zammına maliyetlere göre karar verileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Son iki ayda iki kere yapılan zamların ardından Enerji Bakanı Dönmez, elektrik fiyatlarına yeni bir zam olup olmayacağı yönünde yöneltilen soruya “Maliyetler neyi gerektiriyorsa yapmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ağustos ayı ile Eylül ayında elektrik fiyatlarına yapılan zamlar ile ilgili maliyet artışları, kur ve petrol fiyatlarındaki artışın fiyat ayarlamasını zorunlu kıldığını ifade etti.

Bakan Dönmez şunları kaydetti;

“Biz elektriğimizin aşağı yukarı yüzde 30- 35’ini hâlâ doğalgazdan elde ediyoruz. Doğalgazda da dışa bağımlıyız” diyen Dönmez, “Doğalgaz fiyatlarını da petrol fiyatları etkiliyor. Formülün içinde petrole endeksli. Şimdi son iki yılda petrol fiyatları 40-45 dolardan 70-80 bandına geldi. Kur, neredeyse 2 kat arttı. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yansımış oldu. Bu da tüketiciye yansımış oldu. Ama biz bunu yine minimumda tuttuk” ifadelerini kullandı.

Kaynaklar; Yeni Akit

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Eyl 2018 - 22:14 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Mücahid - Hani kriz yoktu ülkenin anasını ağlattınız be

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
07

Seyhan - Allah belanizi versin ayda 5 kez zam yapin ozaman.milleti kandirdiniz oy aldiniz bundan sonrada alirsiniz deilmi..yaziklar olsun herseyimiz haram olsun..ulkeyi batirdiniz vatandasa hicmi acimiyorsunuz Allahtandami korkmuyorsunuz.size gore newar ekmek elden su golden yiyin yiyebildiginiz kadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
06

Non - Zaten Trumpın da tek derdi doları bizim için yükseltmek,dünya ticareti dolarla oluyorsa seninde ülkene dolar getirecek ticaretin yoksa sonra milleti böyle kandirisiniz dış mihrakların işi diye. Allah belanızı versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
05

sağoluuuun???? - Sizde olmasanız aydınlanamıcaktık zaten benim faturama zam oranı yüzde yüz oldu maliyetin hepsini benden mi alıyosunuzzzzz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
04

Mehmet ali - Minimumda tutmasaydınız daha nekadar zam yapardınız muamma elektrik faturası 370₺. Kullanım ödediğim para 720₺. 180₺ dağıtım payı el insaf

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
03

Allah bu mazlum ların hakkını bırakmaz işalah - Ya bunlar nasıl bir insan kendi halkına düşman başka bir devlet bulamasın insanlar ne yiyecek he bakan bey seni etkilemez bu zamlar fakiri etkiler diyecek laf bulamıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
02

okuyucu - Daha ne yani cüş ya.. 2 ayda %20-%30 zam geldi elektriğe zaten çok ucuz değil daha ne zammindan bahsediyorlar ya! Nalet olsun zamina da vergisine de

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14
01

Sezgin - Allah belanizi versin serefsizler gecinemiyoruz birde elektrige zam yapiyonuz yokmu adam gibi adamlar isyan edup sokaga cikan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 22:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler