Bakan Sarıeroğlu'ndan Önemli Engelli Ataması, Asgari Ücret ve İstihdam Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan istihdam, engelli ataması ve asgari ücret destek ödemeleri hakkında önemli açıklama geldi. İşte Bakan Sarıeroğlu'nun açıklaması.

TBMM'de görüşülen Çalışma Bakanlığı bütçesinde Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, engelli atamaları, istihdam ve asgari ücret destek ödemeleri hakkında önemli açıklamada bulundu.

İşyerlerine 12 başlıkta istihdam teşvikleri verildiğini ve 1 milyon işyerinin, yaklaşık 8 milyon çalışanı için 5 puanlık prim indiriminden yararlandığını anımsatan Bakan Sarıeroğlu, 10 yılda 6.5 milyon kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi. Engelli memur yerleştirmesinin mart ayında yapılacağını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, "Bu konuda bir diğer düzenleme de EKSS sonuçlarının geçerliliğinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılması olacak. İlk çeyrekte 2 bin 500, son çeyrekte 2 bin 500 olmak üzere toplam 5 bin engelli kardeşimizi kamu kurumlarına yerleştireceğiz" şeklinde cevap verdi.

Asgari Ücret Açıklaması

Hükümetin 15 binden fazla Suriyeliye çalışma izni verdiğini dile getiren Bakan Sarıeroğlu, mesleki profillerinin çıkarılması, nitelikli olanların belgelendirilmesi, diploma-sertifika sahibi olanların belgelerinin akreditasyonunun sağlanması ve vasıfsız olanların ihtiyaç duyulan alanlarda istihdam edilebilmesi için niteliklerini artıracak çalışmalar yapılacağını açıkladı. Sarıeroğlu, geleceğin iş kollarından bulut bilişim uzmanı, kodlama uzmanı, mobil uygulama tasarımcısı, siber güvenlik uzmanı başta olmak üzere belirledikleri meslekler için eğitim modülleri hazırladıklarını söyledi. Bakan Sarıeroğlu, asgari ücret desteğinin bu yıl da devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: Yıl içinde 6.7 milyar lira istihdama destek sağladık. Toplu sözleşme uygulanan işyerlerinde asgari ücret desteğinden yararlanma sınırını 165 liraya yükselterek örgütlü kesime daha fazla kaynak aktarılmasını sağladık. Prime esas günlük kazanç üst sınırı da asgari ücretin 6.5 katından 7.5 katına çıkartıldı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

18 Kas 2017 - 09:07 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Lagaluga - Zam varmı sen ondan haber ver türk milleti aç yoksul sayın bakan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 09:07


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler