Bakan O Mezunlara Kötü Haber: "Herkes KPSS'ye Giriyor , Ne İçin? Bir Şeyi Yanlış Yapıyoruz"

Bakan'dan atama bekleyenlere kötü haber. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin özel sektör eliyle muasır medeniyetler seviyesine yükseleceğini belirterek, "Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi aranıyor şuanda, usta aranıyor, tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS'ye giriyor, ne için? Devlete atanmak için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan'dan atama bekleyen bazı memur adaylarına kötü haber geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Yer altı Kaynakları Türkiye'nin Serveti" isimli toplantıya katıldı. Toplantının açılışında konuşan bakan Zeybekci sanayicilere seslendi.

Türkiye'nin özel sektörde çok sayıda çalışana ihtiyacının olmasına karşın 5 milyon kişinin KPSS'ye başvurduğunu anımsatan Bakan Zeybekci, bir şeylerin yanlış yapıldığını kaydetti. Aynı zamanda Türkiye'de mesleki eğitimi üretim sektörlerine kanalize edilemediğini ve bunun başarısızlık olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, "Halimiz kötü bugün maalesef üniversitelerimizden mühendisler mezun ediyoruz, bu mühendislerimizi ne bir atölye görmüş ne bir inşaat görmüş ne bir fabrika görmüş ne de eline bir anahtar alıp bir makineye veya inşaata, demire dokunmuş mühendislerimiz var. Buna bize şöyle derler 'sen ağa ben ağa ineği kim sağa' her taraf mühendis. Hakikaten bununla ilgili kendimizi başarısız görüyorum. Allah bize akıl vermiş bu akıl ile bu sisteme yöneterek Türkiye'de mesleki eğitimi üretim sektörlerine yani bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlara bir mesleki eğitimi kanalize edemedik. Laf yetiştirme zamanı değil iş yetiştirme zamanı artık, iş yetiştirmemiz lazım. Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi aranıyor şuanda, usta aranıyor, tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS'ye giriyor, ne için? Devlete atanmak için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

O MEZUNLARA KÖTÜ HABER

Konuşmasında 2 yıllık maliye ve muhasebe mezunlarının bir milletvekili aracılığı ile kendilerine ulaştırılan atanma talebine de değinen Bakan Zeybekci, "yok kardeşim devlette böyle bir kadro" diyerek şöyle konuştu:

"Birbirimizi alkışlamak ve pohpohlamaktan da vazgeçelim artık. Yanlış yapıyoruz, hoş geliyor iyi geliyor bazı şeyleri söylemek. Geçtiğimiz günlerde bir milletvekilimiz 2 yıllık Maliye, Muhasebe Meslek Yüksekokulu mezunları ile daha doğrusu dernek üyeleriyle bir araya gelmiş. Bununla ilgili bana söylüyor 'işte bunlarda atanma ve kadro bekliyor.' Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynaklarını ve imkanlarını emanetçisi olarak söylüyorum devlette böyle bir kadro yok. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği o muasır medeniyetler seviyesine yürüyecek ise bırak namerde, merde dahi muhtaç olmayacak günlere yürüyecek ise bunu özel sektör eli ile yapacak devlet eliyle değil. Her şeyi çok kolay bir şekilde çözebilecek formüller varken maalesef bugüne kadar bu koalisyon hastalıklı siyasi yapı çok kötü bir ut oluşturdu Türkiye'de. Yani popülist davranarak bir şekilde bir yüzde oranını garanti alıp iktidarda kalabilme zaafı".

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazabilir, diğer adaylarla durumu tartışabilirsiniz.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |ANKARA

24 Mar 2018 - 16:11 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Saziye - Boyle bi bölüm yok madem devlette niye okulda var niyeeee

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
07

yavuz - Ozaman acmayin kardesim sizde o bolumleri...ikincisi kamuya gecmeyip ne yapalim ozel sektor cok iyi ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
06

Mağdur - Özel iyi olsa insanların hakkı yenmese devlet iş veren yerine işcinin yanında olsa millet memur olmak istemez sayın bakan 12 saat çalışın asgari ücret alın bakalım nasıl geçiniyorsunuz konuşması kolay

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
05

Emin - Sayın bakanim doğru soyluyosunuz ama maalesef is başvurusu yapıyoruz mülakatta çağırıyorlar ondan sonra ne arayan var ne soran geri dönüş yapilmiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
04

Bilişim öğretmeni - 2013te mezun oldum hala atama bekliyorum ama hem çalışıp hem de sınava hazırlanıyorum ve işçiyim boşuna mı okuduk? Ya bölümlerdeki kontenjanı azaltın ya da bazı şeyleri düzeltin bi zahmet...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
03

Yasin ime - Arkadaş madem öyle o zaman kapatın bu iki yilliklari Allah sizin de bu sisteminizi de başınıza yıkar hiç merak etmeyin Tabi sizlerin tuzu kuru olduğu için dışardan it gibi havlamak elbette kolay olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
02

Vatandaş - Evet bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz,özel sektörün çalışma ortamlarını bilmediğiniz gibi aynı zamanda düzenlemiyorsunuz özel sektörlerde işçi veya alt kademe insanlar hiçbir zaman bir devlet memuru kadar değer göremedi şahsen işverenim tarafından haksız yere küfür ve hakaret bile duydum ama işverene hiç birşey olmuyor parası olan birbirini kolluyor bu ülkede

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11
01

Ahmet - Sn bakanım niye kamu? 1) İş garantisi ve güvenliği 2) Prim ve özlük hakları 3) Gelir şeffaflığı. Sizin fabrika da dahil olmak üzere kim veriyor bunları? 3000 maaş alırız, asgari ücret üzerinden sgk yatar, şefler/patronla ters düşersin, kapıya konursun, ekonomik kriz çıkar kapıya konursun, herşey güzel gider, personel gençleştirme derler kapıya konursun, aile hayatın olmaz, hafta tatilinde mesai yaptırırlar, yapmazsan kapıya konursun... Daha sayayım mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:11


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler