Bakan Müjdeyi Verdi: Yeni KHK ile O Sektöre 100 Binden Fazla Yeni Personel Alımı Olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı son dakika açıklamasında yeni KHK ile ilgili bilgi verdi ve işsiz vatandaşlara iş müjdesini de verdi. Bakan yeni KHK ile yeni fabrikaların kurulacağı ve 100 binden fazla kişiye iş imkanı sunulacağını söyledi.

Yeni Kanun Hükmünde Kararnameler ile 100 binden fazla kişiye iş imkanı geliyor.

50 binin üzerinde fabrikanın faaliyet göstemekte olduğu organize sanayi bölgeleri (OSB) 100 bin kişiye iş kapısı olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı son dakika açıklamasında, organize sanayi bölgelerinde yaklaşık 1 milyon 730 bin kişinin istihdam edildiğinin altını çizerek, "Geçen yıl hem üretime geçilen parsel sayısında hem de istihdamda önemli artış yaşandı. Üretime geçilen parsel sayısı 50 bin 528'i geçti. Geçen yıla göre 100 bin kişilik istihdam artışı öngörülüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sanayi bölgesi kurma tecrübesini yurt dışına ihraç edeceğini belirterek sözlerini sürdüren bakan Özlü, "Yurt dışında da işletip, yöneteceğiz. Kendi teknolojimizi ürettiğimiz bir sanayi dönüşümü hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Çte yandan büyük ölçekli endüstri bölgeleri kuracaklarını, bunu önünün yeni KHK'larla açılacağını da dile gitiren Bakan Özlü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yeni sanayi bölgeleri iş imkanı yaratacak. Sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmek amacıyla OSB'lerde teknik kolejler açmaya devam edeceğiz.".

YENİ KHK YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

19 Mar 2018 - 10:02 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler