Bağ-Kurlu Esnaf ve Çiftçilere Emeklilik Müjdesi 'Hemen Emekli Olabilirler!'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilik şartlarını yerine getirdiği halde prim borcundan dolayı emeklilik hakkını elde edemeyen vatandaşların birikmiş borçlarını Ziraat Bankasından alacakları krediyle anında ödeyebilmesine imkan tanınacağını söyledi.
HEMEN EMEKLİLİĞE İMKAN SAĞLANACAK
Konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK , TESK ve Ziraat Bankası olarak; emeklilik şartlarını yerine getirdiği halde prim borcu yüzünden emekli olamayan Bağ-KUR'lu esnafımıza ve çiftçizmize, Ziraat Bankasından alacakları kredi ile prim borçlarını ödeyerek hemen emekli olmalarına imkan sağlayacak protokolü imzaladık .Bu kapsamda, Birikmiş borcu ile birlikte askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, birikmiş prim borcu ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar, birikmiş borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek 4/B sigortalılar, kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, kullanmış oldukları kredi borcu emekli aylığından 48 ay vadeyle banka tarafından tahsil edilecektir. " ifadeleri yer aldı.
Konuyla ilgili detaylı bilgi SGK, ÇSGB, Ziraat Bankası ve TESK'ten öğrenilebilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından müjdeli haberle ilgili aşağıdaki paylaşım yayımlandı :
Sigortalılık girişinden önceki doğum borçlanması konusunda bir gelişme var mıdır 4 gözle bu konuda bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz
1992 yılında mükellefiyetim var lakin bağ-kur girişim yok geriye dönük kayıt yapamıyoruz bununla ilgili bir çalışma olacakmı benimgibi bu yasal çalışmayı bekleyen (1.milyondan)fazla esnaf var bizim içinde müjdeli haber bekliyoruz.
Sgk prim günü eksik olan yaşlılar bu yasadan yararlanamayacak yine onlara biley çıkmadı galiba
1995 pancar satıldi üzerime ama ozaman üyelik şartı yokmuş yani kaydım yok ama ama kaydın olmadığı için emekli olamiyormusum yatırılan para yi pancar ofisinden çıkarttırdı bu ara boşluğu yatırıp emekli olabilir miyim bu çiftçilere gore yasa çıkacak mı acaba doğum tarım 1967 95 fen sonra bir çocuğum oldu