Asgari Ücret Zammı İle İlgili Son Dakika Açıklaması '2 Bin TL Olmalı'

Asgari Ücret son dakika açıklaması! Asgari ücret zammıyla ilgili CHP'den flaş açıklamalar geldi.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Asgari Ücret Zammı İle İlgili Son Dakika Açıklaması '2 Bin TL Olmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP MYK toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Tezcan, TÜİK tarafından açıklanan yeni büyüme verilerine dikkat çekerek Yüzde 11'lik büyüme oranının vatandaşa yansıtılması gerektiğini, asgari ücretliden, memura, emekliye kadar herkesin maaşına zam yapılması gerektiğini söyledi.  

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Yüzde 11,1 büyüdük demek ki artık asgari ücretin 2 bin lira olma zamanı. Asgari ücret derhal 2 bin lira olmalıdır. Ortalama memur maaşı 2 bin 889 lira, ortalama maaşın derhal 4 bin 986 liraya çıkması gerekir, büyümeden pay verdiğimiz zaman. BAĞ-KUR ve SGK emeklisinin şu anda ortalama maaşları bin 500 lira. Büyümeden hak ettiği payı bunlara da vermemiz lazım, 2 bin 400 lira olması lazım. Çiftçilerin 11 yıldan bu yana alamadıkları destek alacakları var, 102 milyar lira. Hane başına bir çiftçi ailesi 47 bin lira alacaklı hükümetten. Kanun gereği verilmesi gereken destek verilmemiş, bunları vermek lazım. Şimdi derhal bu büyümeyi böyle paylaştırmak lazım. Büyümedeki gelir paylaşımı hesaplarını yaptı arkadaşlarımız, ücret ve maaşlar gelir paylaşımından yüzde 29,1 alırken, kar ve faiz ve rant gelirleri yüzde 46,4 almış." ifadelerini kullandı.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kpsscafe.com.tr'nin mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

13 Ara 2017 - 20:06 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Xxy - Yani büyüdüysek bizde büyümeliyiz ama bunların yapacagı 1504.119333000""

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Aralık 20:06


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler