Asgari Ücret Görüşmelerinde İşçiyi Tehdit Etti!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), asgari ücret görüşmelerinin ilk toplantısında işçiyi tehdit etti.

Asgari Ücret Görüşmelerinde İşçiyi Tehdit Etti!
Haber albümü için resme tıklayın

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret pazarlığı başladı. 2020 yılı için yapılan ilk toplantı sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayının son haftasındaki 4. toplantıda nihai asgari ücret rakamının belirleneceğini açıkladı.

Bakan Selçuk'un "2019 yılı itibarıyla ülkemizde uygulanan asgari ücretin Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Romanya, Portekiz gibi daha birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktığını görüyoruz. Asgari ücretin satın alma gücüne yansımasına baktığımızda AB üye ve aday ülkeleri içerisinde 2002 başında 15’inci sırada, 2017 ve 2018 yıllarında 12’nci sıradayken bu yıl ülkemiz 10’uncu sıraya yükselmiş durumda" sözleri toplantıya damga vururken Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, bu açıklama sonrası işçiyi tehdit etti.

"İŞLETMELERE YANSIYACAK OLUMSUZ ETKİLER ÇALIŞANLARIMIZI DA ETKİLER"

Asgari ücretin, çalışanların "geçim ücretini" değil, çalışanlara ödenebilecek "en alt limiti" ifade eden bir gösterge olduğunu ifade eden TİSK Genel Sekreteri Koç, "Unutulmamalıdır ki işletmelere yansıyacak olumsuz etkiler çalışanlarımızı da aynı yönde etkileyecektir. Asgari ücret sadece bu ücretle çalışanların ücretini değil aynı zamanda, diğer tüm çalışanların ücretini etkileyen bir gösterge, iş arayışında olan işsizlerimizin potansiyel ücreti, yeni yatırımcıların ise yatırım kararlarını etkileyen en temel kriterdir." sözleri ile işçilere gözdağı verdi.

Asgari ücretli çalışanlar ise evlerini geçindirebilecek yoksulluk sınırı üstünde bir yaşama hakkına sahip olmak istiyorlar.

03 Ara 2019 - 12:19 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

öznur - adaletli davranmaniz yeterli olucak zaten lisans nezunuyum ama asgari ucretliyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 12:19
06

Kamil çelik - Allah bu milleti bu hale getirenlerin belasını versin açlık sınırında insanlar köle gibi çalışsın hükümet kör mazlumu garibanı bıraksın zenginle yatıp zenginle kalksın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 12:19
04

birol - etkilesin lan kapat git devlet hibe verirken bayrağı en önde tutuyorsunuz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 12:19
03

osman - madem çok biliyon yaa sana verelim her ay asgari ücretle gecin lann görelim seni

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 12:19
02

adsadas - sanıyorsunki maaş artınca, sen daha rahat geçineceksin, maaşın arttığında kısa bir süre sonra satın aldığın şeylerinde fiyatları artacak, yine yetmiyor diye yazmaya başlayacaksın, maaş artış talebi sonuçdur, sen sebebi idrak edemediği sürece sürünmeye ömür boyu devam edeceksin kusura bakma.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 12:19
01

dasdasda - maaş artış talebi sonuçdur, sebebi idrak edemediği sürece, sebebin düzeltilmesini talep etmediğin sürece, sömürülmeye, sürünmeye ömür boyu devam edeceksin kusura bakma kardaşım dost acı söyler! işte bir avrupa ile senin farkın bu, düşünemiyor algılayamıyorsun, ciddi şekilde iq düşüklüğün ve bilgi eksikliğin var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 12:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler