Asgari Ücret 2018'de Ne Kadar Olacak? Görüşme Öncesi İlk Rakamlar Belli Oldu

Asgari ücret görüşmeleri için geri sayım sona eriyor. Aralık ayının ilk haftasında başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi ilk rakamlar belli olmaya başladı. İşte işçi kesimini temsil eden konfederasyonların asgari ücret açıklaması.

2018 yılı asgari ücret zam görüşmeleri için geri sayım sona eriyor.

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zam görüşmelerinde, işçi konfederasyonlarının isteyeceği rakamlar da belli olmaya başladı. İşçi kesimi temsil edecek sendikalardan olan Türk-İş ve Hak-İş, henüz bir rakam belirtmedi. DİSK ise en az 2 bin lira net ücret talep edeceğini açıkladı.

Sıkı Pazarlık Olacak

Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara ve sıkı pazarlığa sahne olan asgari ücret görüşmelerinin bu yılki hazırlıkları başladı. İşçi ve işveren sendikalarının taleplerinin ortaya koyulacağı görüşmelerde sıkı pazarlık bekleniyor.

Görüşmeler Aralık ayının ilk haftasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde başlayacak. Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını da TİSK temsil edecek. Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK’in ev sahipliğinde de toplantılar yapacak heyet, Aralık ayı bitmeden 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek.

Hesaplama

Asgari ücret masasında işçileri temsil edecek olan Türk-İş Konfederasyonu, yıl sonu enflasyon oranı ile bir işçinin net yaşama maliyetini gündeme getirecek. Şu anda brüt asgari ücret bin 777,5, net ise bin 404,6 lira olarak uygulanıyor. İşçi kesimi temsilcileri Türk-İş ve Hak-İş’in henüz görüş beyan etmediği asgari ücret için DİSK en az 2 bin lira net ücret talep ediyor.

Türk İş'ten Açıklama

Asgari ücrete ilişkin taleplerinin ne olacağını henüz açıklamayan Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Kamuoyunu, işçiyi rahatsız etmeyecek ve olabilecek bir beyanda bulunmam gerekiyor. Bunun için daha erken olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DİSK Geçen Yıl 2000, Türk-İş 1600 TL İstemişti

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen asgari ücret görüşmelerinde DİSK 2 bin TL, Türk İş ise 1600 TL teklif sunmuştu. Ancak bu teklifler kabul görmemiş ve işçi kesiminin katılmadığı son toplantıda asgari ücretin 1404 lira olduğu kararlaştırılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Asgari Ücret 2 Bin TL Olur

CHP Genel Başkanı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada asgari ücret ile ilgili, "Hatırlar mısınız bin 500 lira olsun dediğimde kıyamet koparmışlardı. Bizim bütün belediyelerde asgari ücret net bin 500 lira oldu. Şimdi '2 bin lira olsun' diyoruz, diyecekler ki 'nerden vereceğiz olur mu?' Olur. Asgari ücret vergiden muaf olacak o zaman net 2 bin lira yapıyor." ifadelerini kullandı.

Talepleriniz Neler?

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce asgari ücret 2018 yılında ne kadar olmalı? Aşağıda bulunan yorum kısmından düşüncelerini ve talepleriniz yazabilirsiniz.

22 Kas 2017 - 16:10 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Çilem - Bence de 2000 olması mantıklı,,, tabiki de Kılıçdaroğluna katıldığım için söylemiyorum bunu Allah göstermesin bana mantıklı geldiği için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 16:10
05

Misafir - Asgari ucret her yil goz boyancana adam gibi bi ucretle oturun bu sendikalara kaldinmi bi halt edemezler mantik su isciden kisi basina 20 mi aliyo 40 lira veriya is veren sendika kabul ediyo bu 40lira isveren sendikaya veriyo olan isciye oluyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 16:10


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler