Asgari Ücret 2 Bin TL mi Olacak?..

Asgari ücret için flaş teklif geldi. Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret için bir teklif hazırladıklarını aktardı. Türk-İş Başkanı Atalay yaptığı yaptığı açıklamada asgari ücret konusunda önemli hususlara değindi.

Asgari Ücret 2 Bin TL mi Olacak?..
Haber albümü için resme tıklayın

Her yıl Aralık ayında başlayan asgari ücret pazarlıkları bu yıl ekonomik kriz nedeniyle biraz daha erken başladı. Türk-İş Sendikasından yapılan son dakika açıklamasında, asgari ücretin hemen net 2 bin TL 'ye çıkarılması gerektiğine dikkat çekerek açıklamasında önemli hususlara yer verildi.

Enflasyonda görülen rekor seviyeler, dolar kurunun yükselmesi ile birlikte art arda gelen zamlar ve yine dövizin yükselmesi ile TL'nin değer kaybetmesi durumundan asgari ücretin yitirdiği değer göz önüne alındığında işçiler çok zor durumda kaldı. Zaten hali hazırda geçim sıkıntısı yaşayan işçilerin ve ailelerinin beli, art arda gelen zamlar ile tabir-i caizse kırıldı. ABD ile yaşanan ekonomik yaptırım krizi nedeniyle ciddi şekilde geçim sıkıntısı çeken işçiler için Türk-İş  Sendikasından son dakika açıklaması geldi.

Türk İş Sendikasından yapılan açıklamada, Aralık ayında başlayacak olan asgari ücret pazarlığında, kapının 2000 Türk Lirası'dan açılması gerektiğini vurguladı. Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli 1603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Aralık ayındaki pazarlık 2 bin lira üzerinden başlasın” ifadelerini kullandı.

2019 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarı Aralık ayında belirlenecek. Uzun görüşmeler ve çetin pazarlıklar sonucu belirlenecek olan asgari ücret için Türk İş Sendikasından önemli bir çağrı gedi.

Türk İş Başkanı Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında, domatesin 5 lira, üzümün 7 lira olduğunu, 1.5 ay önce 22 lira olan yağın da şimdilerde 40 liraya çıktığını söyledi.  Atalay art arda gelen zamlara vurgu yaparak, "Burası iktidarın ve muhalefetin ne kadar ülkesi ise işçinin de bizim de ülkemiz” şeklinde konuştu.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Eyl 2018 - 21:42 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Ya - Ya arkadaşlar bu ülkede asgari ücret 5 bin de olsa yine yetmez bütün ürünlere ückat artı yani geçim gerçekten çok zor artık bu memurlarla memur olmayanları ayırma dönemini kaldırmaları gerekiyor asgari üçretli biri evlenemiyor. Buna bir çare bulmaları lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 21:42
07

Non - Dalga mı geçiyorsunuz ya sebzelerin kilosu 5 6 liradan basliyor hâlâ ihtimaller konusuluyor adalet ve kalkınmanızı ..ler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 21:42
06

Çağrı - Asgari ücret 2.500 tl olmali. Kit'lere kadro istiyoruzz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 21:42
04

Sezgin - Pazarda 5liraya artik birsey alamiyoruz her hafta ciktigimiz pazarda artik ayda birsefer cikiyoruz Allah belanizi versin akp yi destekleyenler ve akcomarlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 21:42
03

Fırat - En az 2200tl den görüşmeler başlanmalı ve 2500 gibi bir rakama tekabul etmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 21:42
02

Aydın - Her şeye zam var maaşlara yok bu konuda haklısınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 21:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler