Annelere 6 Bin 222 TL Maaş Ödenecek! Kimler Başvuru Yapabilir?

Devlet doğan her çocuk başına ailelere karşılıksız ödeme yapıyor. Ayrıca anneler çalışıyorsa doğum parası, süt parası ve yarım gün çalışma ücreti dahil bir çok farklı ödemeler gerçekleştiriliyor.

Annelere 6 Bin 222 TL Maaş Ödenecek! Kimler Başvuru Yapabilir?

Devlet doğan her çocuk başına ailelere karşılıksız ödeme yapıyor. Ayrıca anneler çalışıyorsa doğum parası, süt parası ve yarım gün çalışma ücreti dahil bir çok farklı ödemeler gerçekleştiriliyor. Posta'da yer alan bir habere göre Asgari ücretli anne bu yolla ilk çocuğuyla birlikte 6 bin 222 TL devletten maaş almaya hak kazanabiliyor. Posta Gazetesi'nde bugün yayımlanan haberde, Annelere herhangi bir şart öne sürülmeksizin ilk çocukları için 300, ikinci çocuk için 400 , üçüncü çocuk için 600 lira ödeme yapılacağı hatırlatıldı. Anneler bu ödemeleri almak için Aile Bakanlığı il Müdürlükleri, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ya da kaymakamlıklarda bulunan SYDV'lere başvuru yapabiliyor. Başvurularda çocuğun 15 Mayıs 2015'ten sonra doğmuş olması şartı aranıyor.

Başvurular istenilen zamanda yapılıyor ödemeler 2 ay içerisinde Bakanlık tarafından ailelere veriliyor. Annelere ayrıca süt parası olarak bilinen emzirme ödeneyi de veriliyor. Süt parası 2017 yılı için 133 TL olarak belirlenmiş durumda. Annenin bu parayı almaya hak kazanması için SSK ya da Bağkurlu olması ya da eşinin bu güvencelere sahip olması gerekiyor. Süt Parası için SGK il Müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Ayrıca SSK'lı kadınlara doğumdan önce ve sonra olmak üzere izin veriliyor.

Devlet bu süreçte geçici iş görememezlik ödemesi yapıyor. Bu ödeme için annenin doğumdan önceki yıl içerisinde en az 90 gün sigorta primi ödemiş olması gerekiyor. Bu durumdaki anneler 4425 TL alıyorlar.  Yine çalışan annelerin çocuğuna daha fazla vakit ayırabilmesi adına analık izni bitiminden sonra yarım gün çalışma hakkı bulunuyor. İlk çocuktan sonra İŞKUR üzerinden başvurularını yapan annelere iki aylık toplam 1764 TL ödeniyor. Böylece bir anne tüm ödemeler hesaba katılınca çalışıyorsa en az 6622 TL devletten ödeme alıyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 Eyl 2017 - 16:57 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Aysegul kabuk - Devlet para dağıtcak yer arıyorsa senelerce prim ödeyip emekli olan insanlara asgari ücretin altında para veriyor onların maaşlarını düzeltsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 16:57
01

akik - Çalışan zaten çalışıyor bu parayı çalışmayan bebeği olan insanlara verin .nerde kaldı sosyal devlet anlayışı .oy fakirden gidiyor yatrim zengine yapılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 16:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler