Annelere 1500 Lira Devlet Yardımı ( Başvuru Şartları ve Detaylar)

Annelere 1500 TL devlet yardımı tüm illeri kapsayacak mı? başvuru şartları nelerdir? işte detaylar...

Annelere 1500 Lira Devlet Yardımı ( Başvuru Şartları ve Detaylar)

Annelere 1500 TL Bakıcı Desteği Tüm İlleri Kapsamalıdır Çalışan annelerin yüzünü güldüren bakıcı desteği uygulaması Türkiye genelinde uygulamaya konmadı. Anneler bu uygulamanın tüm illerde geçerli olmasını talep ediyor...

Kısa süre içerisinde Ankara ve İstanbul'un da dahil edileceği bakıcı desteği uygulamasından diğer şehirlerde çalışan annelerde faydalanmak istiyor. Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamın Desteklenmesi Projesi 'ne Ankara ve İstanbul'da dahil edilmiş ve 5 bin annenin bu kapsamda 1500 TL kadar devlet desteği alabilmesinin önü açılmıştı. Sigortalı çalışan ve çocuğu 0-2 yaş grubunda yer alan annelerin faydalanabildiği uygulama şimdilik sadece belirli şehirlerde devam ediyor.

Bu şehirler Antalya, İzmir, Bursa, Ankara, İstanbul olarak açıklanmıştı. 0-2 yaş grubunda çocuğunu sigortalı bir bakıcıya teslim eden annelere 1200 liraya kadar devlet desteği veriliyor, çocuğun engelli olması durumunda bu destek tutarı 1500 liraya ulaşıyor. Başvurular için Ön kayıt işlemleri www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net adresi üzerinden başlamış durumda. Kesin kayıtlar Ankara ve İstanbul SGK il Müdürlükleri kurulacak kayıt ofisleri aracılığıyla alınacak.

Projeden faydalanmak isteyen adayların şu şartları yerine getirmesi gerekiyor ; "Başvuru tarihi itibariyle 0-24 ay aralığında çocuk sahibi olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, bir işverenin yanında SGK'lı işçi statüsünde sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olması, İstanbul ve Ankara'da çocuğuyla aynı evde ikamet etmesi, analık izin süresini geçirmiş olması, son bir yıldaki ortalama brüt ücreti asgari ücretin brüt tutarının iki katını aşmaması, çalıştırdığı çocuk bakıcısıyla arasında kendisi veya eşi açısından birinci derecede akrabalık ilişkisi olmaması (çocuk bakıcısı ile aynı evde oturuyorsa 3. dereceye kadar akrabalık ilişkisi bulunmaması), proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak çalışmaması, en geç kesin kayıt tarihi itibarıyla sigorta kaydını yaptırmış olmak şartıyla tam zamanlı çocuk bakıcısı istihdam etmesi." 

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Oca 2017 - 12:10 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler