Alkol, Sigara, Beyaz Eşya ve Benzin'e 2019'da Ne Kadar Zam Gelecek?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Neşe Karangil kaleme aldığı son yazıda 2019 yılı bütçe mesaisi çerçevesinde 2019 yılında yapılacak zam oranlarını yazdı. 2019 yılı alkol, sigara, beyaz eşya ve benzin gibi kalemlerde ÖTV’ den doğacak olan zam miktarlarını paylaştı.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Neşe Karangil kaleme aldığı son yazıda 2019 yılı bütçe mesaisi çerçevesinde 2019 yılında yapılacak zam oranlarını yazdı. 2019 yılı alkol, sigara, beyaz eşya ve benzin gibi kalemlerde ÖTV’ den doğacak olan zam miktarlarını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçe tasarısı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Tasarıda, bazı ürünlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının artırıldığı görüldü. Ekonomiyi yeniden tahsis etmek, enflasyonla mücadele edebilmek, döviz kurunun hareketliliğini ve dalgalanmasını dengeleyebilme, ekonomideki dengesizlikleri giderebilmek ve problemleri çözüme kavuşturabilmek adına çalışmaların başlatılacağı duyurulmuştu.

2019 YILI ZAMLARI BELLİ OLDU

Yapılan değerlendirmeler neticesinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’ den kaynaklanacak olan 2019 yılı zam oranları belli oldu.Bu çerçevede; sigara, alkol, beyaz eşyanın yanı sıra özellikle otomobil sahiplerini ilgilendiren benzin ve akaryakıt zamları netlik kazanmış oldu. Bütçe planlamasının detayları incelendiğinde 2019 yılı bütçesine göre, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’den kaynaklanacak olan zam oranları şöyle:

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV): % 15.4 artış

Beyaz Eşya: % 47.6 artış

Alkollü içkiler: % 23.9 artış

Sigara: % 2.8 artış

Akaryakıt: % 20.2 oranında artış

ALKOLLÜ İÇKİLERDEN 12.3 MİLYAR LİRA GELİR

Alkollü içkilerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) % 23.9 oranında artacak. Alkollü içkilerde bu yılın başında 10.5 milyar lira olarak tahmin edilen gelir yıl sonunda 12.3 milyar lira olacak. Böylece alkollü içkilerden 2.3 milyar lira daha fazla vergi elde edilmiş olacak. Enflasyon sepetinde etkili olan sigara üzerinden alınan ÖTV 2019 yılında % 2.8 oranında artacak. Bu yılın başında 37.7 milyar lira olarak tahmin edilen sigara üzerinden alınan ÖTV yıl sonunda 44.4 milyar lirayı bulacak. Sigaradan alınan ÖTV gelirleri yılın başında tahmin edilenden 6.9 milyar lira daha fazla gelir getirecek.

EKONOMİK GELİŞMELERİ TAKİP EDİN

Son günlerde Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle her vatandaşı yakından ilgilendiren ve herkesin merakla gelişmeleri takip ettiği süreçte ekonomik gelişmelerden anında haberdar olmak için KPSS CAFE android ve ios uygulamalarını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Yapmanız gereken cep telefonunuzun uygulama mağazasının arama bölümüne kpss cafe yazıp uygulamayı yüklemeniz yeterli olacaktır.

Kaynaklar; Hürriyet -Sputnik - Dünya Gazetesi

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Eki 2018 - 11:19 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Muhammet Güler - EEE NE BEKLIYORDUNUZ SEVGILI VATANDASLAR. BU EKONOMIK KIRIZIN GETIRDIGI ACIKLAR BASKA NASIL KAPANABILIRDIKI. NE URETIMIMIZ VAR NEDE YERALTI KAYNAKLARIMIZ. BEN ASIL SUNU MERAK EDIYORUM. YAPILAN BUNCA ZAM VE VERGI ARTISINDAN SONRA DEVLET ASGARI UCRETE NE KADAR ZAM YAPACAK. SUANKI DURUMA GORE EN AZ -%30 OLMASI GEREK. ODA 2080 TL LIK BIR MEBLAYA GELIYOR. KI BU BILE AZ. NEDEN MI. SUNDAN. ONUMUZDE KOSKOCA BIR YIL VAR. BU YIL ICINDE NELER ZAMLANACAK KESTIRMEK COK ZOR. BU DURUMUDA HESABA KATACAK OLURSAK EN AZ %40 LIK BIR ARTIS OLMALI.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:19
01

yusuf bsky - battik valla. en iyisi köyden 4 çeker mistir4 getireceğim. arpa saman daha ucuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler