9 Bin Ailenin Borçları Tamamen Siliniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yapılan düzenleme ile birlikte 9 bin ailenin kamuya olan borçları tamamiyle silinecek.

9 Bin Ailenin Borçları Tamamen Siliniyor 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenleme ile birlikte geçmişte aldıkları evde bakım yardım desteğinden dolayı icraya düşen vatandaşların borçları silinecek.  

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz Aralık ayında komisyondan geçen ve torba tasarı içerisinde yer alan düzenleme ile birlikte evde bakım yardımı alan yoksul binlerce kişinin devlete sehven yaptıkları borçların silinmesi söz konusu olacak. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'na eklenecek geçici maddeyle gerçekleşecek düzenlemeyle birlikte evde bakım ücreti alan ailelerin devlete sehven yaptıkları borçlar silinecek.

Bu borçlar ihtiyaç sahibinin gelirindeki değişiklikler, sağlık raporu süresinin sona ermesi, kurumsal bakıma geçilmesi , kişilerin ölümü ya da farklı konular dolayısıyla bildirim yapılmadığı için oluşuyordu.

Söz konusu borçların faiziyle birlikte tahsil edilmesi söz konusuydu. 9 bin civarında vatandaşı ilgilendiren düzenlemeyle birlikte bir defaya mahsus yoksul vatandaşların borçlarının tamamı faizleriyle birlikte silinecek.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu tür durumların tekrar yaşanmaması için yeni çalışmaları da başlatıyor. Evde bakım ücreti alan vatandaşların takibini sağlayacak evde bakım modülü aracılığıyla bu tür yersiz ödeme vakalarının tekrar yaşanması önlenecek.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

12 Oca 2017 - 11:50 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler