9 ayda yüzde 200'ün üzerinde zamlandı

Türkiye Kasaplar Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, yükselen döviz kuru üzerinden tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapıldığını öne sürdü. Osman Yardımcı, beyaz ete 9 ayda % 200'ün üzerinde zam yapıldığını belirtti.

Osman Yardımcı, yükselen döviz kuru üzerinden tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapanlara sert bir dille tepki gösterdi. Tavuk eti fiyatının kırmızı et fiyatlarıyla yarıştığına dikkat çekerek, “Bunun adı fırsatçılıktan başka bir şey değil. Devletin buna dur demesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Tavuk eti fiyatlarına her hafta zam geldiğini, 9 ayda % 200'ün üzerinde zam yapıldığını belirten Osman Yardımcı, “Tavuk göğsünün fiyatı 2 hafta önce 18, bir hafta önce 22 liraydı. Bugün sadece bize gelişi 28 lira oldu. Ocak ayında 10 liraydı. Tavuk kanadının kilosu ocak ayında 7 lira 70 kuruşken bugün 21 lira. Kırmızı ete 1 lira zam geldiğinde ülke ayağa kalkıyor" şeklinde konuştu.

Osman Yardımcı, kırmızı ete 4 lira zam geldiğini fakat yarısını fiyatlara yansıtarak vatandaşa yardımcı olmak istediklerini belirtti. Tepki göstermekten başka bir şey yapamadıklarını söyleyen Osman Yardımcı, “Esnafa satma diyemeyiz. Büyük marketlerin satışını durdurmamız imkansız" diye konuştu.

Kasaplar Federasyonu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan randevu istediklerini belirten Osman Yardımcı, “Dertlerimizi ve isteklerimizi iletmemiz gerek. Bakanlığın randevu tarihini en kısa sürede netleştirmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaçak et satışının önüne geçmek için, 'Sağlıklı nesiller için sağlıklı et yiyelim' adlı kampanya başlattıklarını açıklayan Osman Yardımcı, “Yeni çalışmalarımız bunu takip edecek. Antalya Kasaplar Odası olarak tüm esnafımızın denetimini yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Kaynaklar; DHA

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 Eyl 2018 - 20:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhammet Güler - NE DOLARMIS BE KARDESIM DIYESIM GELIYOR AMA DIYEMIYORUM. MEGER HERSEYIMIZI DOLARLA YAPIYORMUSUZDA HABERIMIZ YOKMUS. DEMEKKI BIZIM PARA GAZETE KAGIDIYMISDA HABERIMIZ YOKMUS.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 20:54


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler