6 bin TL Maaşla Personel Bulamıyorlar!

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, "Üniversitelilerin büyük kısmı mesleksiz. Ustalara 6 bin TL veriyoruz ama eleman bulamıyoruz. Gençler meslek lisesinden, üretimden kaçıyor; AVM'de güvenlikçi oluyor. Bunu düzeltmeliyiz" dedi.

Sektör temsilcileri, ara eleman ve teknik personelde karşılaştıkları büyük sıkıntıları zaman zaman yüksek sesle dile getiriyor.

Türkiye gazetesinden Fikret Çengel'in haberine göre, ambalaj sanayicileri 6 bin TL maaşla usta bulmakta zorluk çekiyor.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarbekir "Sanayide, dünya ile rekabet eden bir teknoloji ve bilgiye sahibiz. Ancak hatlarda çalıştıracak ara eleman bulamıyoruz. Şu anda Türkiye'de üniversite mezunları 2 bin 500-3 bin lira maaşla işe giriyor. Biz ustalara 5-6 bin lira veriyoruz. Hatta bazı sektörlerde 40 bin lira alan ustalar olduğunu duyuyoruz. Ama, yok! Ustaların mühendislerden daha fazla kazanmasına rağmen, toplumda şöyle bir algı var, Anadolu Lisesi iyidir. Oysa buradan mezun olanların bir kısmı üniversiteye yerleşirken, büyük kısmı mesleksiz kalıyor. Diğer taraftan meslek lisesinden mezun olan da gidiyor, AVM'de güvenlik görevlisi oluyor, bu işleri yapmak istemiyor" dedi.

'OLUMSUZ ALGI VAR'

Okullara bakış açısının değiştirilmesi ve bunun topluma iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Sarıbekir "Meslek liselerine karşı sebepsiz bir olumsuz algı var. Sanki daha başarısız öğrencilerin tercih ettiği okullar gibi... Oysa diploma alıp işsiz kalmak veya hakkının çok altında kazanmak da var. Askerliği daha az yapması için bile üniversiteye gidenler var! Toplum bu konuda bilinçlendirilmeli. İki şey yapmalıyız. Çocukları meslek lisesinde okumaya ikna etmek. Ve oradan mezun olduktan sonra çalışacakları yerin iyi bir yer olduğu, üniversiteye gitmenin her şey olmadığını anlatmak. İleride iyi maaşla işe gireceklerini bilsinler" diye konuştu.

'AKADEMİ KURDUK'

Sarıbekir, sektörlerinde kalifiye personele yönelik sektörel eğitim ihtiyaçlarının tek bir çatı altında toplanması amacıyla 2014 yılında Ambalaj Akademisi'ni kurduklarını söyledi.

Sarıbekir, "Akademide, birçok şirketin ihtiyacını karşılayacak teknik eğitimler veriyoruz. Silivri Anadolu Endüstri Meslek Lisesinde de iki atölye yaptık. Şimdi bir yer daha yapıyoruz. Okulun hamisi olduk. Gençleri teşvik ediyoruz. 'Mesela meslek lisesinden mezun olan çocuk işe girdiğinde, brüt maaşının tamamını alsın' gibi maddeler üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 May 2019 - 08:44 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Doğukan - Beni alın hadi ben ustayım bu işte beni bulun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 08:44
06

Elektrik mezunu genç - Söylediğimiz rakamlarda kim iş veriyor. Asgari ücretten çalıştırıyor fabrikalar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 08:44
05

mesleğin içinde - hangi meslekte 6 bin veriyorlar bakın tüm şirketlere vasıfsızlar asgari ücret vasıflılarda 2500 den başlıyor. 2007 den beri çalışıyorum aldığım şuan 2,800 her yıl zamm zamanları etmediğimiz kavga kalmıyor..hangi şirket verecek 6bini patrondan sonraki şefi muhasebecisi bile alamıyor o parayı..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 08:44
03

Kasım - Çocuklar dinini ogrenmesin Allah'tan korkmasın diye ilk öğretimi 8 yıla çıkardınız şimdi ne meslek nede zanaatkar kaldı Allah'tan korkan da yok al sana yeni nesil elamanlar ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 08:44
02

Yakup - Yok ya! Meslek liselerinde amaç meslek öğretmek değil öğrenci üzerinde ego tatmin etmek olunca kusura bakmasın kimse.. İstersen 20 bin ver vardiyalı 8-8 çalıştırdın mı adamı olmuyor. Bence önce şunu öğretmemiz lazım işverene; Yaşamak için çalışılmalı, ÇALIŞMAK İÇİN YAŞANILMAMALI! Yani anlayacağınız herkesin bir ailesi sevdikleri yapması gereken özel işleri sosyal hayatı var. Ama istiyorsunuz ki sizin cebiniz dolsun ama bu insanlar gecelerini gündüzlerini köle gibi sizin cebinizi doldurmakla uğraşsın. Çocuğun okula gidecek çık işten bırak geri gel akşam misafirin var erken eve git yurtdışına tatile çık ama işçinin normal mesaisi bitsin ekstra mesai yapmasını iste akşam misafirim var desin gönderme giderse mobbing uygula. Kusura bakmayın insanlar paranın peşinde değil insanlar ailesine ve kendisine vakit ayırabileceği bir iş peşinde yeterki çalıştığı iş karnını doyursun yeter.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 08:44
01

A.K - Onlara iş değil öyle para vereceksiniz. Hükümete sövecek, devlete sövecek, ....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 08:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler