"6 Bin TL Maaşla Çalışacak Personel Bulamıyoruz"

Tezmaksan'ın Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, yaptığı son dakika açıklamasında, eğitim akademisi kurdukları, ancak buna rağmen çalışacak personel bulamadıklarından yakındı.

Makine sektöründe birçok sanayici, kalifiye eleman bulamadığı için kepenk indirmeye başladı. Sanayi pazarının en güçlü firmalarından Tezmaksan'ın Genel Müdürü Hakan Aydoğdu yaptığı son açıklamada yüksek maaşlı pozisyonlarda çalışacak personel bulamadıklarından yakındı. Aydoğdu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “6 bin TL maaş veriyoruz. Sırf bu sorunu çözmek için eğitim akademisi bile kurduk”

Nitelikli eleman bulamadıkları için bile onlarca sanayicinin üretimi durdurmak zorunda kaldığını söyleyen Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yetişmiş CNC operatörü bulmak neredeyse imkansız. Öyle ki yetişmiş bir CNC operatörün maaşı 6 bin liraları buluyor” dedi. Bu sorunu çözmek adına Tezmaksan Akademi’ adında bir eğitim kurumu kurduklarını anlatan Aydoğdu 'Bugüne kadar yüzlerce öğrenciye işi sevdirmek, meslekleri konusunda eğitimlerine devam etmelerini sağlamak adına eğitim verildi. Toplamda 500’ün üzerinde öğrenci ve 50 öğretmene eğitim verildi'

Okulları Dolaşıyoruz

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu yaptığı açıklamanın devamında birçok okulu dolaştıklarını ve nitelikli eleman bulmak için çaba harcadıklarını söyledi. CNC İşleme Merkezi eğitimine Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bağcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gaziosmanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilgili bölüm öğretmenlerinin katıldığını ifade eden Hakan Aydoğdu “CNC ve kod üretme, parça işleme, makina kullanımı gibi konularda eğitim alan öğretmenler, ayrıca CNC tezgahlarının başında pratik de yaptılar” dedi.

İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Makine Teknolojileri Alan Şefi Ali Göztürk ise “Tezmaksan Akademi’de aldığımız eğitim, bilmediklerimizi öğrenip bildiklerimizi pekiştirme imkanı sundu.

Öğrendiklerimi, öğrencilerime aktarmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu. Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ercan Karagöz de “Üniversitede gördüğümüz konuların üzerinden geçme fırsatımız oldu. Teknoloji sürekli yenilenip güncellendiği için eksik kalmıştık. Bu eğitim ile günceli yakaladık. Kendimize güvenimiz geldi” açıklamasında bulundu.

Mesleği Sevmiyorlar

Hakan Aydoğdu mesleğe yeni başlayan bir operatörün 2 bin TL maaş aldığını belirterek, iyi bir operatörün maaşının 5-6 bin TL'ye kadar çıktığını söyledi. Aydoğdu, ''Çocuklara sanayiyi doğru anlatırsak onların da mesleğini seveceğini düşünüyoruz. Mesleklerini severlerse işin niteliği artar. Böylece sorun da çözülür'' ifadelerini kullandı.

Memur ve personel alım ilanlarından haberdar olmak için;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Oca 2018 - 17:00 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Yalancının? - 6 bin liraya çalışcak adam bulamıyor? Ben 1600 liraya çalışacak iş bulamıyorum O nasıl olacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:00
07

Tacettin Dukan - 15 yıldır makine teknikeriyim het başvuru yaptığım yer asgari ücret teklif ediyor bu nasıl olacak biz bu mesleği boşa yapıyoruz o zaman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:00
06

Emre - Yalan sanayıde hıc bır patron fabrıka 2 bın tlyı zor verıyor vergı kesıntısı bılmem ne kesıntısı dıye salak mıyız bız o maasa temız ıs varken fabrıkaya sanayıye gıdecez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:00
04

isimsiz - Milleti kandiriyorsunuz 6000 tl maas diye Tam donanimli cnc ustasina bile 3000 tl maasi zor verirsiniz. Hele basla da bakariz diyip devletin verdigi zammin biraz ustunu verirsiniz ancak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:00
03

Cihad gülbahar - ? Verdiğiniz eğitimlerde ücretli ? Herşey asgari ücrete indirgenmiş durumda ? Nasıl olacakta insanlar karınlarını doyurdu da eğitime para mı verecek ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:00
01

YALAN IN BÖYLESI - 6000 tl maaş adam eleman mı arıyor ortak mı güldürdü beni patronun aklını mi alacaksın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ocak 17:00


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler