2018 Yılı Doğum ve Süt Parası Ne Kadar? Başvuru Nasıl Yapılacak?

Devlet, çalışan çalışmayan annelere para desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda her çocuk için çalışsın çalışmasın anneye doğum parası verilirken çalışan annelere de sür parası ödemesi yapılıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? 2018 yılı üst parası ne kadar?

Devletin annelere para desteği devam ediyor. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında son 2 buçuk yılda toplamda 3 milyondan fazla bebek için ailelere doğum parası ödemesi yapıldı. Doğum yardımı almak için başvuru yapan annelere, doğan ilk canlı bebeği için 300 lira, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için ise toplam 600 lira para ödemesi yapılıyor. Buna göre toplamda doğan 3 çocuk için devlet anneye bin 300 TL ödeme yapıyor. Üstelik bu ödeme için annenin çalışması şartı da aranmıyor.

BAŞVURU

Doğum yapan her kadına sigortalı olsun olmasın ilk çocukta 300 lira veriliyor. Eğer doğan çocuk ikinci çocuksa 400, üçüncü çocuksa bu ödeme 600 liraya kadar çıkıyor. Bu parayı alabilmek için kaymakamlıklarda bulunan Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı birimlerine başvurmak yeterli oluyor. İkinci ödeme ise doğum yapan kadına süt ve emzirme parası olarak ödeniyor.

SÜT PARASI

2018 yılı için süt parası 149 lira olarak belirlendi. Bu parayı almak için kadının çalışıyor olması ya da kendi işini yapması veya eşinin kendi işini yapıyor ya da bir yerde çalışıyor olması yeterli oluyor. Her yıl süt parası yeniden belirleniyor. 2016 yılı için belirlenen rakam ise 122 lira iken bu yıl 149 lira oldu.

Buna göre üçüncü çocuğunu doğuran bir anne 600 lira doğum parası ile 149 lira da süt parası alabiliyor. Böylece kadına ödenen para 749 lirayı buluyor.

DESTEK ÖDEMELERİ, MEMUR ALIMLARI VE DİĞER DETAYLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz  TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

21 Şub 2018 - 10:26 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

T.c vatandaşi - Ben yeşil kartliyim diye süt parası vermediler bole bi sistem olurmu erkek kadın çalışsın veya çalışmasın bu çocuk doğdu sonuçta süt icmicekmi toprakmi yicek calisan zaten ihtiyacini karsilayabiliyor zengine var fakire yok yetkililerin bunu düzeltmesini rica ediyorum.. saygilarimla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:26
07

Aynen - Aynen çalışana verme asıl çalışmayana ver kardeşim çalışmayan zaten parasi yok parası olana para vermek sadece bu ülkede var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:26
04

Nadıde - Benim iki çocuğum var tekine içinmiş 149 lira verilecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:26
03

Ayşe Ayyıldız - https://www.sgkbilgi.net/sut-parasi su sitede inanılmaz bilgi vermişler araştırmak isteyenlerin işine yarar sanırım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:26
01

Nilay - Ben barakada duruyorum kaydımı biryere alamıyorum sut parasına yansırmı 8aylık hamileyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:26


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler