2017 Yılı Atamalarında Hangi Bölüm Mezunları Daha Avantajlı Olacak?

Ortaöğretim KPSS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar, hangi bölümlere daha çok kadro verilecek, ortaöğretim kadroları ve avantajlı bölümlerin neler olduğunu öğrenmeye çalışmaktadırlar. Bu soruları yönelten tüm adaylara, rehber niteliğinde bir liste hazırladık...

Yapılacak olan personel alımlarında, hangi bölümlerden mezun olanlar avantajlı duruma düşecekler,2017 yılında kamuya personel alım sürecine dair bilinmesi gerekenler nelerdir ve ortaöğretim bölümleri üzerinden hangi mezunlar daha şanslıdır? İşte merak edilen o sorular ve yanıtları...

1. Avantajlı bölümler nelerdir?

Kamuda 2017 yılı ekstra tasarruflu bir yıl olacak. Gereksiz personel alımlarına gidilmeyecek, norm düzeyler yakalanacak ve işlevsel geliştirmeler uygulanacak. Bu doğrultuda personel alım sürecinde, zorunlu personellerin atamaları yapılacak. Zorunlu personel olarak nitelendirilebilen bölümlerde, sağlık personelleri, eğitim personelleri, güvenlik personelleri, adli personeller ve bu işlerin yürütenlerin yardımcısı pozisyonlarında olan personellerin alımı yapılacaktır.

2. Hangi bölümler diğerlerine göre daha avantajlı durumdalar?

Sağlık bölümlerinden mezun olan adaylar, daima avantajlı konumdalar. Ayrıca, adli personeller ve işleyiş anlamda işlemleri yürüten personeller bir adım önde olacaklar. Bu personellerin dışında, ortaöğretim düzeyi üzerinden yapılacak alımlarda, şoförlük, hizmetli alımları, büro personelleri yada düz memur olarak nitelendirilen kadrolarda, yoğun bir ilgi beklemekteyiz.

3. KPSS tercihlerimi nasıl daha iyi yapabilirim?

Kılavuzlar yayımlandığında, ekibimiz tarafından tüm bölümlere ve kadrolara yönelik genel rehberler hazırlanacaktır. Bu rehberler ışığında, bölüm bölüm kadrolara ve puanlara, yapılabilecek tercihlere erişim sağlayabileceksiniz. Bu nedenle KPSS CAFE mobil uygulamalarımızı indirmenizi öneriyoruz.

kpsscafe.com.tr | KONYA

10 Ara 2016 - 09:43 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

hatice - ben bilgisayar proğramcılığını okuyorum. rica etsem bana bölümümle ilgili atama durumu nasıl söyler misiniz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 09:43


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler