1500 Lira ile 3 Bin TL Maaşla Çalışacak Eleman Arıyorlar

Esnaf zor durumda ! Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çalıştırılmak üzere çırak ve nitelikli personel alımı yapılacak.1500 ile 3 Bin TL maaşla çalışacak personel bulmakta sıkıntı yaşıyorlar.

1500 Lira ile 3 Bin TL Maaşla Çalışacak Eleman Arıyorlar

Antalya'da bulunan Akdeniz Sanayi Sitesi'nde çalıştırılmak üzere en az 3 bin TL maaşla bine yakın eleman alınacak. Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi Türkiye'nin en büyük sanayi sitelerinden birisi, çırak sıkıntısı yaşayan esnaf yerleştirecek personel bulmakta da çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Akdeniz Sanayi sitesinde 15 bin kişi çalışırken, iş yerlerine 1000 civarında personel alımı yapılacak, fakat Sanayi Sitesi esnafları çalıştırılacak çırak bulmakta problemler yaşıyor.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile birlikte sanayideki çırak yetiştirme sıkıntısının arttığını dile getiren sanayi esnafı nitelikli personel bulmakta daha büyük sıkıntılar yaşadığını öne sürüyor.  Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk: " Çırak olayı tamamen bitmiş durumda. Meslek liselerine çocuklar yönlendiriliyor. Oralarda da çocuklar yetişmiyor. Bu okullardan sanayiye gelen çocuklarda verim de olmuyor. Bununla ilgili bakanlıkların çalışmaları var. Önümüzdeki süreçte meslek liseleri ile özel sektör arasındaki sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin yüzde 70'i de bölümleriyle ilgili işleri yapmıyor. Burada da sıkıntılar var. Bunların giderilmesi gerekiyor. bugün en büyük sıkıntımız usta yetişmemesidir. Kaliteli usta olmadığı zaman yapılan işin kalitesi de düşüyor. Ülkemiz için sanayimiz için büyük bir kayıp. "Gençlerimizin sanayiye yönlendirilmesi gerekiyor. Pahalı bir araç alıyorsunuz ama bunu yapacak ustanız yok.

18 yaşına gelen bir gence iş öğretemiyorsunuz. Meslek liselerindeki öğrencilerin başarılı olması gerekiyor. Bizim sitemize nitelikli olarak 1000'e yakın eleman ihtiyacı var. Her işletmeye gidilse çırak ihtiyacı var. Çırak geliyor mu? Yok. Yeni Çıraklık Okulu düzenlemesi bizi bir nebze rahatlatabilir.Asgari ücretle 3 bin lira arasında bir kişi ücret alır.

Ama nitelikli personel. Nitelikli esnaf bulma yönünden esnafımız büyük sıkıntıda. Ustalar emekli olunca yerine gençlerin takviye olması gerekir. Şimdi herkes memur olmak istiyor. 100 kişilik memur alınacak ilanına 10 bin kişi başvuruyor. Biz 1 ya da 5 işçi alınacak desek kimse başvurmuyor. Kolay iş istiyor herkes. Ülkemizin her şehrinde yetişmiş ustalar altın oldu. İşverenler o noktada zorluk yaşıyor." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Oca 2017 - 18:54 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Korkusuz - Gençler uyandı artık 1.500-3.000 maaşa kimse patronların köleliğini+ağır iş yapmak istemiyor.Çırak bulamıyoruz diyenler kendi çocuklarını çalıştırsın sanayide emek hırsızı çakallar.Kendi çocukları hayatını yaşarken zaten soyu kökü işçi olan genç en kötü memur olmak istiyor çok mu?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54
07

sinan - 18 yaşındaki çocuğa is ogretemediklerini söylemişler 3 kuruşa yıllarca çocuk işçileri calistirdiniz 18 yaşında reşit biri verdiğiniz para yüzünden durmuyor. Yoksa uzay mekigi uretmiyorsunuz yapilmicak is değil herkes işi öğrenebilir hiç aglamayin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54
06

Mücahit - Metal bölümü mezunuyum. Başvuru yapsam çalışma alanım ne olur aceba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54
05

dogrusu bu - Çok deneyim beceriklik isteyip yetiştirmeden elerseniz daha çok ararsıniz eleman sıkıntı çok çekersiniz iş verenler ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54
04

oktay - nasıl ıletısıme gecebılırız onu yazsaydınız barı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54
03

Yahya - Verdikleri 1500 tl parayı burnumuzdan fitil fitil getiriyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54
01

Mehmetihsan cihan - Pvckapisistemler imalat ve montaj ustasıyım işsizim 6 nüfuslu aile sahibiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 18:54


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler