1 milyonun üzerinde şoföre vergi müjdesi

Mesleği soförlük olanlar için yapılacak düzenlemeyle odalara kayıt olanlardan vergi alınmayacak. Aynı zamanda bu kişiler mesleki yeterlilik belgesinede sahip olabilecek.

Şoförlüğü meslek edinmiş olanlara müjde. Yaklaşık 1.1 milyon şoförün, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkar Kanunu'ndaki vergi mükellefiyeti şartından muaf olması için çalışmalara başlandı. 

EĞİTİM ALACAKLAR

Mevcut yasayla sadece üzerine kayıtlı aracı bulunan şoförler vergi mükellefi olup meslek odalarına kayıt yaptırabiliyor. Bu şartın dışındaki şoförler ise direksiyonuna geçtikleri aracın çalışanı olarak kabul ediliyor. Vergi muafiyeti ile şoförlerin odalara kaydının önü açılırken, bu kişiler mesleki eğitimlerden de mahrum kalmayıp, mesleki yeterlilik belgesi alabilecek. Düzenlemenin hayata geçmesiyle şoförlük mesleğinin daha etkili bir denetime ve eğitime tabi tutulacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Şoför ailelerinin de sosyal güvenlik hizmetlerinden yararlanabilmesi için de düzenlemelerin acilen hayata geçmesi gerekiyor" dedi. 700 şoför odasına kayıtlı yaklaşık 750 bin kişi bulunuyor. Yaklaşık 1.1 milyon şoförün de kayıtlı olmadan çalıştığı tahmin ediliyor. Yasaya göre, odaya kayıtlı bir şoför 6 ay boyunca vergisini ödemediği takdirde, otomatik olarak ticari sicil kaydı siliniyor. 

TAKSİDE PANİK BUTONU DEVRİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) tarafından gerçekleştirilen 'Güvenli Taksi' projesi kapsamında, taksilere güvenlik kamerası ve panik butonu takılmaya başlandı. Proje kapsamında taksilere takılacak biri dışarıda, biri içeride 2 güvenlik kamerası ve panik butonuyla, taksicilerin can güvenliğinin korunması ve müşteri memnuniyetinin artırılması hedefleniyor. İTEO Başkanı Yahya Uğur, panik butonuna basıldığında görüntünün anında alarm merkezinden izlenebildiğini dile getirerek, "Elde edilecek sesli görüntüler, bir merkezde toplanarak 2 ay muhafaza edilecek. Önümüzdeki aylarda bin taksiye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

08 Nis 2015 - 09:28 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler