YÖK'ten 'Suriyeli öğrenci' açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Suriyeli mültecilere üniversitelerin kapılarının sınavsız açıldığına dair iddiaları yalanladı. Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklamanın olmadığı, bundan sonra olmasının da mümkün olmayacağı duyuruldu.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarından, "YÖK'ün, Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava tabi tutulmadan Türkiye'de istedikleri üniversiteye girebilecekleri şeklinde bir açıklama yaptığı" yönünde, tamamen gerçek dışı bilgiler içeren ve vatandaşları maksatlı bir şekilde yanıltmaya yönelik paylaşımlarda bulunulduğu aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu paylaşımlar mevcut durumu yansıtmamakta olup, YÖK'ün Suriyeli mültecilerin hiçbir sınava girmeden ülkemizde istedikleri üniversiteye girebileceklerine dair bir açıklaması olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün değildir. Bu tür siyasi maksatlı, gerçeği yansıtmayan haber veya sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmemesini, YÖK'ün sadece resmi kanalları vasıtasıyla yaptığı açıklamaların dikkate alınmasını önemle rica ederiz."

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Şub 2019 - 09:35 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Hasan - Niye yalan politikası yapıyorsunuz kulaklarımla kaç sene önce tv.ve internetde bunlar söylediler ve alınıyorsa üniv.deki tanıdıklar söyledi yalan lar bıktırdı artik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 09:35
02

Erhan - At yalanı inananı yesinler Haberlerde çıktı gazetede çıktı suriyeli öğrenciler kendileri de söylüyor bizim türk öğrenciler 450 tl alırken suriyeliler 1200 tl alıyorlardı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Şubat 09:35


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler