YÖK'ten Üniversiteye Giriş Sistemiyle İlgili Son Dakika Açıklamaları!

YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç Üniversiteye giriş sisteminde yapılacak düzenlemeyle ilgili konuştu. Üniversiteye sınavsız giriş olacak mı? Üniversiteye giriş sınavları değişiyor...

YÖK'ten Üniversiteye Giriş Sistemiyle İlgili Son Dakika Açıklamaları!

YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç Üniversiteye giriş sisteminde yapılacak düzenlemeyle ilgili konuştu. Prof. Dr. Yekta Saraç, "Üniversitelerimizin yeni eğitim yılına başladığı bugün. Üniversite giriş sınavına da kısaca temas etmek istiyorum. Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir. Canlıdır. Özellikle son 10 yılda ülkemizde sürekli genişleyen ve büyüyen durumdadır. Dolayısıyla bu durum belirli zaman aralıklarda değişikliği gündeme getirmektedir.

Dolayısıyla bugünkü sosyal ortamda üniversiteye geçiş sınavsız olmamakla birlikte, giriş kısmındaki aksayan tarafları gidereecek, sınav stresini azaltacak gerekli bir düzenlemenin Türkiye'ye kazandırılması gerekmektedir.  Öğrencilerimiz üzerinde sınav stresini azaltmamız gerekiyor. Bilindiği üzere şu an uygulanmakta olan giriş sistemi iki aşamalı olarak oluyor. Sınavların biri mart diğeri haziran ayında oluyor. Yeni düzenlemeyle birlikte sınavları bir hafta sonunda başlayıp bitirmek istiyoruz."

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Eyl 2017 - 11:39 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Emin - nasıl yani anlamadım girişteki sınavlar kalkacakmı ...kalkacakssa süper olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 11:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler