YÖK'ten 667 KHK İle Başka Kuruma Yerleştirilen Öğrenciler Hakkında Önemli Açıklama!

Yükseköğretim Kurulu, resmi web sayfasında yayımladığı ilan duyurusu ile önemli bir açıklamada bulunmuştur. Açıklama kapsamında KHK ile eğitim kurumu değiştirilen öğrencilerin eğitim ücretleri ele alınmıştır. İşte o açıklama ve tüm ayrıntılar...

Yükseköğretim Kurulu, 667 KHK Uyarınca ÖSYM Tarafından Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilerek Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Öğrenim Ücretlerine İlişkin önemli bir açıklamada bulundu. 

Konu hakkında öğrencilerin tek dikkate aldığı kurum olan YÖK, devamlı olarak duyurular ve açıklamalar yaparak öğrencileri mağdur etmemeye özen göstermektedir. 

İşte YÖK'ün o açıklaması;
''667 KHK Uyarınca ÖSYM Tarafından Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilerek Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Öğrenim Ücretlerine İlişkin Açıklama (09.12.2016)
23/7/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Karar Sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2 nci maddesinin (1) inci fıkrasına istinaden kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerden diğer yükseköğretim kurumlarına merkezi yerleştirme sonucunda kayıt yaptıranların 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ödenecek ücretlerin belirlenmesi ve ödenmesine ilişkin süreçler hakkındaki açıklamalar 29.11.2016 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu.
 
Üniversitelerimizden gelen sorular çerçevesinde aşağıda yer alan konulara açıklık getirilmesi gereği oluşmuştur;
 
Öğrencilerin 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi için ödemiş oldukları ücretlere ait kanıtlayıcı belgelerde ki tutarlar, öğrencinin ilgili yıla ait ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun özel koşul ve açıklamalar kısmında belirtilen bursluluk durumları ile ilişkilendirilecek olup, kapatılan üniversitenin mütevelli heyet kararlarına göre uygulanan burs indiriminden sonra kalan ödemeye esas tutarlar bu madde kapsamında değerlendirilmeyecektir.
 
Şehit ve gazi yakını ile engelli öğrencilere ilişkin olarak; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi ile 2330, 2453, 2629, 3713 sayılı Kanunlar kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocukları; 3713 ile 2330 sayılı Kanun kapsamındaki maluller ile eş ve çocukları; 1005 sayılı Kanun kapsamında şeref aylığı alanlar ile eş ve çocukları; bu durumlarını belgelendirmeleri şartı ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumundaki statüleri de esas alınarak ücret ödemeyeceklerdir. Engelli olanlar ise kapatılan üniversite tarafından kendilerine engelli muafiyeti uygulandığına dair belgeleri ibraz etmeleri halinde yerleştirildikleri yükseköğretim kurumu tarafından muafiyetleri devam edecektir.
 
Geçerli mazeretleri sebebi ile öğrenimine devam edemeyecek olan öğrencilerin kayıt dondurma taleplerinin yerleştirildikleri üniversite tarafından uygun bulunması halinde bu öğrenciler ilgili eğitim-öğretim yılında öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.
 
Kamuoyuna duyurulur.''
Tüm eğitim haberleri ve KPSS haberleri için KPSSCAFE'yi takipte kalmaya devam ediniz. Sosyal medya ve mobil uygulamalarımız ile daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.
Kpsscafe.com.tr|ANKARA

09 Ara 2016 - 22:17 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler