YÖK, Kapatılan Okul Öğrencilerinin Tercihlerini Başlattı!

Yükseköğretim Kurulu, beklenen tercih işlemlerini başlatmış bulunmaktadır.

Kapanan yükseköğretim kurumları öğrencilerinin başka okullara geçmesi için yapılacak olan tercihler 22 Eylül 2016 tarihinde başladı. 

FETÖ soruşturmaları kapsamında FETÖ ile ilişiği olduğu tespit edilen kurumlar kapatılmıştı. Neticede öğrenciler mağdur oldu. Daha fazla mağduriyeti devam ettirmemek için ise öğrenciler tekrar tercih yapacak ve puanları karşılığında başka bir eğitim kurumunda öğrenimine devam edecek.

Yükseköğretim Kurulu 22 Eylül 2016 tarihinde resmi web sayfasında bir duyuru ilanı yayımladı. İlan duyurusu kapsamında resmen tercihleri başlattı. Tercih işlemleri, 26 Eylül 2016 tarihinde saat 17:00'de  son bulacak.

İşte YÖK'ün o önemli duyurusu;

''Kapatılan Yükseköğretim Kurumları Bünyesindeki Fakülte, Yüksekokullar, Astsubay Meslek Yüksekokulları Kayıtlı Öğrencilerin Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilmesine İlişkin Duyuru (22.09.2016)

31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 sayılı KHK ile kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarının öğrencileri Türkiye'deki diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde tercihlerini, 22 - 26 Eylül 2016 tarihleri arasında YÖK'ün https://yoksis.yok.gov.tr/TS internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve e-devlet kapısı şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemi, 26 Eylül 2016 tarihinde saat 17:00'de sona erecektir.

Tercih sistemi bugün içinde açılacak olup, sistem açıldığında Başkanlığımız internet sayfasında ayrıca duyurulacaktır.''

Kpsscafe.com.tr

22 Eyl 2016 - 12:03 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler