YÖK Başkanı'ndan Üniversite Adaylarına Müjdeli Haber

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl üniversite kontenjanlarının geçtiğimiz yıla nazaran artış göstereceğini açıkladı.

YÖK Başkanı'ndan Üniversite Adaylarına Müjdeli Haber

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl üniversite kontenjanlarının geçtiğimiz yıla nazaran artış göstereceğini açıkladı. Yekta Saraç, "Dileğimiz, bütün öğrencilerimizin arzularına, çabalarına uygun hak ettikleri en iyi programa yerleşmeleri.Arzın da buna uygun şekillenmesi gerekiyor. Fakat, YÖK'ün üzerine düşen çok zor bir görev var. Bu talep, her zaman ülke için rasyonel bir gerçekliği de ifade etmiyor olabilir. Bu açıdan YÖK, bu talebi rasyonel bir şekilde yönetmek durumunda.

Bu açıdan baktığımızda bu yıl üniversite öğrenci kontenjanlarında geçen yıla göre 58 bin 284 artış olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunların 41 bin 23'ü devlet üniversitelerinde, 15 bin 287'si vakıf üniversitelerinde, 2 bin 65'i KKTC üniversitelerinde artırıldı. Yurt dışı üniversitelerinde lisans kontenjanlarında 91 azalma olurken, ön lisans programlarında sayı değişmedi. Toplama baktığımızda ise 58 bin 284 artış söz konusu.Açıköğretim programlarındaki ölçme ve değerlendirmeyi örgün programlar ile aynı düzeye doğru çekiyoruz. Bu da önem verdiğimiz bir husus." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Haz 2017 - 12:07 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

can - kapatılması gereken bir sürü bölüm varken neden sayıları artırıyorsun atamalar ortada

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 12:07
01

Adem - Artırın artırın sonra mezunlar okuldan snra işsiz kalınca sorumluluk almayın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 12:07


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler