YKS'ye Girecekler Dikkat ! ÖSYM'den Önemli Duyuru (YKS Ne Zaman?)

YKS'ye girecek adaylara son dakika uyarısı ÖSYM'den geldi. Yapılan uyarıda sınavda puanın hesaplanması için bazı testlerden en az 0,5 net yapılması gerektiğine yer verildi.

ÖSYM'den bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada YKS başvuru kılavuzunun güncellendiğine yer verildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

2018-YKS Adaylarının Dikkatine!

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 31.05.2018 tarihli toplantısında; 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) TYT'de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik Testlerinin en az birinden en az 0,5,  AYT'de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup Ek'te yer alan 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu2018-YKS Ortaöğretim Kurumları KitapçığıMilli Savunma Bakanlığının Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Hakkındaki Duyurusu

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI?

YKS'ye girecek adayların puanlarının hesaplanması için TYT'de adayların, Türkçe ya da Temel Matematik'ten en az birinden 0,5 net yapmasu gerekiyor. AYT 'de ise yine puanın hesaplanması için testlerden 0,5 net yapılması gerekiyor. Bu kurala uymayan adayların sınavları, diğer testlerden tam yapması durumunda bile geçersiz sayılır.

YKS NE ZAMAN?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi : 30 Haziran 2018 (Cumartesi), 10.15, 135 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi : 1 Temmuz 2018 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi : 1 Temmuz 2018 (Pazar), 15.45, 120 dakika

YKS HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için---->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA - ÖZEL HABER

05 Haz 2018 - 10:00 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Unkown - Yapamiyosak noolucak zorla mi yaptiracaklar isteyen istedigini yapar her seye karismasinlar hangi kurali koyacaklarini bilemiyolar surekli bir seyler cikiyor e tabi dogru onlarinda bos durmamasi lazim oturduklari yerden zorlayin bakalim ogrencileri bu dunya sizlerede kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Haziran 10:00
01

Egitime bak - Okulların hepsine aynı egitimi vermeden herokula eşit davranmak kadar bir saçmalık yok oy peşine düşeceklerine egitimi duzelt in isteyen istegini yapar size ne

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Haziran 10:00


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler