YKS ile İlgili Yeni Açıklama (Üniversitelere Giriş Sınavı Ne Zaman 2018)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptıı son dakika açıklamasında, YKS'nin ertelenmesine ile ilgili "Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti." açıklamasında bulundu. Peki YKS ne zaman yapılacak?

YKS ile İlgili Yeni Açıklama (Üniversitelere Giriş Sınavı Ne Zaman 2018)
Haber albümü için resme tıklayın

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği Çalıştayı ile Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni"ne katılmak üzere Erzurum'a gelen Yüskeköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saraç, Valiliği ziyaret ederek Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir süre görüşme gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Saraç, Vali ile görüşmesinin ardından basın mensuplarınabazı açıklamalarda bulundu. Saraç yaptığı açıklamada, Erzurum'da önemli iki üniversite bulunduğunu dile getirdi.

SINAV ERTELENDİĞİ İÇİN ÖĞRENCİLER ŞANSLI

Basın mensuplarına Atatürk Üniversitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Saraç, Atatürk Üniversitesinin öğrenci sayısı bakımından ve bölgeye hitap etmesi açısından ülkede üst sıralarda bulunduğunu ifade etti. Saraç, "Erzurum eğitim öğretim açısından bir huzur mekanı." dedi.

bir basın mensubunun 24 Haziran 2018'de  gerçekleştirilecek seçimlerle aynı tarihe denk gelen Yükseöğretim Kurumları Sınavı'nın tarihindeki değişiklik yapıldığını hatırlatması üzerine Saraç şu açıklamayı yaptı:

"Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum."

MALATYA'DA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da Turgut Özal Üniversitesi yapılacağı müjdesini verdiğinin hatırlatılması ve çalışmaların ne aşamada olduğu sorusuna Saraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'da bu yönde bir çalışma yapılmasını bir süre önce kendilerine ilettiği yanıtını verdi.

Çalışma için ön hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Saraç, "Bu bir yasama süreciyle nihayet bulacak bir işlem. Ama biz hazırlıklarımızı yaptık." diye konuştu.

Ziyarette, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da hazır bulundu.

ÜNİVERSİTELERE GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN 2018?

Önceki gün YÖK tarafından yapılan açıklamada YKS'nin yeni tarihi ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS'nin 30 Haziran 2018 - 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir."

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

19 Nis 2018 - 10:53 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

murat - Peki yapılacak propağanda gürültülerini dikkate aldılarmı stres için ne düşünüyor beyefendi sadece kendilerini düşünüyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 10:53
01

murat - Ha birde bir hafta daha verdik çalışsınlar diyor çok şey bahşetmiş gibi yahu 12 senede yapamadığını 1 haftada mı yapacak. baştaki adamın kafası bu kadar çalışıyor gerisini düşünmek lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 10:53


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler