YGS Sonuçları Açıklanıyor

1 milyon 837 bin gencin yüreklerini tutarak, heyecanla bekledikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları cevap anahtarlarının okunması tamamlandığı takdirde bugün açıklanacak.

1 milyon 837 bin gencin yüreklerini tutarak, heyecanla bekledikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları cevap anahtarlarının okunması tamamlandığı takdirde bugün açıklanacak. ÖSYM, sonuçların bugün açıklanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak...

1 milyon 837 bin gencin yüreklerini tutarak, heyecanla bekledikleri Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları cevap anahtarlarının okunması tamamlandığı takdirde bugün açıklanacak. ÖSYM, sonuçların bugün açıklanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak cevap anahtarlarının okunması tamamlanamazsa sonuçlar yarın ya da en geç perşembe günü adaylara internet üzerinden bildirilecek. YGS barajını 6 puan türünden birinde 140 ve üzerinde puan alanlar aşabilecek. Ancak haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girebilmek için adayların 6 puan türünden birinden 180 ve üzerinde puan almaları gerekiyor.

LYS başvuruları ise 24-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 5 ayrı oturum halinde yapılacak sınavlarda herhangi bir puan türü oluşturabilmek için adayların en az 2 sınava girmeleri gerekiyor. Ancak isteyen aday 5 sınava da katılabilir. LYS sınav ücreti her sınav için 20 TL

 

kaynak: MİLLİYET

17 Nis 2012 - 12:46 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler