YDUS 2017 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2017 yılı yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

YDUS 2017 Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Haber albümü için resme tıklayın

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada YDUS yereştirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2017-YDUS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

25 Ocak - 1 Şubat 2018 tarihleri arasında alınan 2017- YDUS tercih işlemleri sonucunda yapılan yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. (Dava süreci devam eden alanlarla ilgili değerlendirme ve tercih işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.) Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Şubat 2018 tarihinde saat 17:05’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur."

Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayın

* Danıştay 8 inci Daire’nin 06.11.2017 tarihli ve E. 2017/5939 sayılı “yürütmenin durdurulması” kararı ile Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin “Uzmanlık eğitimine giriş sınavlarının sonuçları, yerleştirme ve uzmanlık eğitimine başlama” başlıklı 13/4 üncü maddesinin “…bu durumda da eşitliğin bozulmaması halinde doğum tarihi daha yeni olan adaya öncelik verilir.” ibaresinin yürütmesi durdurulmuştur. Bu karar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı’nın mesleki bilgi sınavında aynı puanı almış ve uzmanlık eğitim programını aynı sırada tercih etmiş adayların, kontenjan ayrılmamış olsa da uzmanlık eğitimi programına yerleştirilmesi yönündeki kararı ile yerleştirme yapılmıştır.

2017-YDUS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (GENEL)2017-YDUS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (YABANCI UYRUKLU)

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

21 Şub 2018 - 14:42 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler