Yapay Zeka Fakültesi!

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında hep zirveye oynayan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), 1 milyar dolarlık yatırım ve 1 milyon dolarlık eğitime hazırlık bütçesi ile yapay zeka fakültesi kuruyor.

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında hep zirveye oynayan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), 1 milyar dolarlık  yatırım ve 1 milyon dolarlık eğitime hazırlık bütçesi ile yapay zeka fakültesi kuruyor.

FAKÜLTE İÇİN BAĞIŞ TOPLANDI!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün kuracağı Yapay Zeka Fakültesi için bağışlarda toplandı. Fakülte'nin kurulması ve eğitime başlaması adına en büyük bağışı ise 350 milyon dolarla ABD’li işadamı Stephen Schwarzman yaptı. Bu sebeple fakülteye yaklaşık 14 milyar dolar servete sahip ABD'li İşadamı Stephan Schwarzman’ın adının verilmesi kararlaştırıldı.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün resmi haber sitesinde paylaşılan bilgilere göre, yeni fakültede özellikle yapay zekâ ve programlama alanlarında çalışmalara yoğunluk verilecek ve bu tür çalışmalara ait projelerin işleyişi yürütülecek. Fakülte'ye 50 yeni akademisyen daha alınacak. Böylelikle üniversitede yapay zekâ ve programlama alanında çalışan bilim insanlarının sayısı neredeyse ikiye katlanmış olacak. Rektör L. Rafael Reif, üniversitenin haber sitesine yaptığı açıklamada, yeni fakültenin yapay zeka konusunda dünya çapında bir eğitim ve araştırma merkezi olacağını ifade ederek “MIT’yi yeniden şekillendiriyoruz. Yeni fakülte hem programlama, araştırma ve eğitimlerde global bir merkez, hem de güçlü yeni yapay zekâ uygulamaları için entelektüel bir dökümhane olacak. Ayrıca her disiplinden öğrenci ve araştırmacıyı yapay zekâ konularında donatarak, kendi disiplinlerini de geliştirmelerini sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

 

17 Eki 2018 - 15:46 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler