Vatandaş Çocuğunu Okula Yollamadı! Güneydoğu'da Yaşam Durdu...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Diyarbakır Cezaevi önünde yapmak istediği grup toplantısı valilik tarafından yasaklandı.

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Diyarbakır Cezaevi önünde yapmak istediği grup toplantısı valilik tarafından yasaklandı. Cezaevi önünde yoğun güvenlik önlemi alınırken tüm uyarılara rağmen dağılmayan yaklaşık 500 kişilik gruba polis müdahale etti.

 

BDP'nin...

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Diyarbakır Cezaevi önünde yapmak istediği grup toplantısı valilik tarafından yasaklandı. Cezaevi önünde yoğun güvenlik önlemi alınırken tüm uyarılara rağmen dağılmayan yaklaşık 500 kişilik gruba polis müdahale etti.

 

BDP'nin bugün mecliste yapması gereken grup toplantısını, cezaevlerinde tutuklu bulunan terör örgütü PKK üyelerine destek amacıyla Diyarbakır Cezaevi önünde yapacağını açıklaması nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'ın genelinde kepenkler açılmazken açıklamanın yapılacağı Bağlar ilçesindeki cezaevi önüne polis barikat kurdu.

 

BDP'lilerin cezaevi çevresine toplanmasına izin verilmedi. Diyarbakır Valiliği'nin yasak kararı da polis telsizinden anons edilerek bütün emniyet birimlerine iletildi. Anonsta Diyarbakır Valiliğininin bugün basın açıklaması, toplantı, yürüyüş ya da çadır kurma eylemlerine izin vermediği belirtilerek, vatandaşların da bilgilendirilmesi istendi. Bunun üzerine cezaevi önünde toplanan kalabalığı Diyarbakır polisi defalarca uyararak dağılmalarını istedi. Emek Caddesi'ni trafiğe kapatan grup daha sonra yoldan geçen ve içinde yolcuların olduğu minibüsleri taşladı. Polis tekrar grubu uyararak dağılmalarını istedi. Buna rağmen dağılmayan gruba önce tazyikli su daha sonra biber gazı sıkılarak dağıtıldı. Mevlana Halit Mahallesi'nin ara sokaklarına kaçan grup polise taşlı saldırıda bulundu.

 

BDP Diyarbakır milletvekili Nurseli Aydoğan, Diyarbakır’da toplanan partililerine hitaben şunları söyledi:

 

"UYARIYORUZ!"

 

“Yarın (bugün) yaşamı durdurarak sivil bir eylem gerçekleştirip AKP’ye mesaj vereceğiz. Talepler tüm Kürt halkının talepleridir. Cezaevinde ölümler çıkmadan Öcalan’la, PKK’yla masaya oturuyoruz demelidir. Demokratik eylemlerimize izin verilmediği sürece başka eylem türlerine başvurulabilir. Uyarıyoruz”  

 

HAKKARİ’DE ‘HAYATI DURDURUN’ EYLEMİ

 

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) çağrısı üzerine Hakkari ve ilçelerinde kepenk ve kontak kapatma eylemi yapıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘Hayatı durdurun’ çağrısının ardından Hakkari’de hayat adeta durdu. Esnaf sabah kepenk açmazken, sürücüler de araçlarını trafiğe çıkarmadı. Öğrencilerin de okullara gitmediği kentte, sadece fırın ve eczaneler açıldı. Sessizliğin hüküm sürdüğü ilçede polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

DİYARBAKIR’DA KEPENKLER AÇILMADI

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 30 Ekim’de halkı sokaklara davet etmesinin ardından, Diyarbakır’da kepenkler açılmadı. Fırın ve eczanelerin dışında açık dükkanın bulunmadığı Diyarbakır’da, belediyeye ait halk otobüsleri de kontak kapattı. Öte yandan, BDP’nin Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde düzenlemeyi planladığı Meclis Grup Toplantısı nedeniyle, cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. E Tipi Kapalı Cezaevi’nin bulunduğu Barış Caddesi’nin giriş çıkışlarına barikat yerleştiren güvenlik güçleri, çevrede kuş uçurtmuyor.

 

VAN’DA KEPENK KAPATMA EYLEMİ

 

Barış ve Demokrasi Partisi’nin ‘Hayatı durdurun’ çağrısı üzerine Van'da esnafın büyük bir bölümü kepenk açmazken, cadde ve sokaklarda ise polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevindeki Kürt siyasi tutukluların eylemini desteklemek için ‘Hayatı durdurun’ çağrısı yapmıştı. Çağrı üzerine sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde kepenkler açılmazken, bazı bölgelerde ise okullar boykot edildi. Sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, ara sokaklarda dolaşarak grupların toplanmasına engel olmaya çalışıyor. Polis ekipleri gruplar halinde dolaşan ve durumundan şüphelendiği kişileri ise kimlik kontrollerini yaparak üst aramasından geçiriyor. Öte yandan BDP çadırında toplanan vatandaşlar ise cezaevine kadar yapılacak olan yürüyüş için bekliyor.

BATMAN’DA KEPENKLER AÇILMADI

 

Batman’da siyasi mahkumların başlattığı açlık eylemine destek amacıyla kepenkler açılmadı. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Türkiye genelinde 'hayatı durdurun' çağrısı üzerine Batman’da esnaf kepenk kapattı. Batman genelinde kepenk açmayan esnafın yanı sıra kenar semtlerdeki bir çok aile çocuklarını okula göndermedi.

 

BULANIK’TA KEPENK KAPATMA EYLEMİ

 

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) açlık grevlerine dikkat çekmek için yaptığı ‘Hayatı durdurun’ çağrısı üzerine Muş'un Bulanık ilçesinde de kepenkler açılmadı. Bulanık ilçesinde esnaflar açlık grevi eylemine destek için bugün kepenk açmazken, polis ekipleri de ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. Fırın ve eczanelerin dışındaki bütün iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede, sessizlik hakim sürüyor. Öte yandan, BDP’li belediye başkanları, il meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı tarafından dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

 

SİLVAN'DA KEPENKLER KAPANDI

 

Cezaevlerinde 49. gününe giren grevleri desteklemek için Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnaf kepenk kapattı.  Cezaevlerinde bulunan bazı tutukluların 12 Eylül tarihinde başlattığı grevlere destek vermek için Silvan ilçesinde kepenk ve kontak kapatma eylemi yapıldı. İlçe merkezinde eczane ve fırınlar dışında bütün esnaf kepenk kapattı. BDP Silvan İlçe Başkanlığı saat 12.00'da ilçe binası önünden eski belediye binası önüne kadar yürüyüş yaparak, oturma eylemiyle açlık grevine destek vereceğini açıkladı.

 

YÜKSEKOVA’DA KEPENK KAPATMA EYLEMİ

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla kepenkler açılmadı. Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yaptığı ‘Hayatı durdurun’ çağrısı üzerine Yüksekova’da da esnaf kepenk açmadı. İlçe merkezinde geniş güvenlik önlemi alınırken, BDP’lilerin öğle saatlerinde oturma eylemi yapacağı bildirildi. 

 

BDP'NİN 'HAYATI DURDURUN' EYLEMİ, GAZİANTEP'TE İTİBAR GÖRMEDİ

 

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'hayatı durdurun' çağrısına rağmen, Gaziantep'teki bütün işyerlerinin kepenkleri sabahın erken saatlerinden itibaren açıldı. Cezaevlerindeki açlık grevine destek bulabilmek için her yolu deneyen BDP'liler, Gaziantep'te umduğunu bulamadı. BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamasının ardından özellikle Vatan Mahallesi bölgesine gelen ve BDP'li oldukları iddia edilen gruplar, esnaftan kepenklerini açmamalarını ve bu eylem için destek vermelerini istedi. Ancak sabahın erken saatlerinde işyerlerine gelen Gaziantepli esnaf, kepenklerini açarak işlerine koyuldu. Normal akışıyla başlayan günde polisin tedbir amaçlı çevre güvenliği aldığı da gözlendi. Vatan Mahallesi ve çevresinde bazı polisler devriye gezerken, bazı polislerin de uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği aldığı görüldü.

 

AJANSLAR

30 Eki 2012 - 15:09 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler