Üniversiteyi Kazananlara Tavsiyeler...

-Üniversite yılları her ne kadar uzun gözükse de göz açıp kapayınca kadar geçiyor.

 

-Üniversite yılları her ne kadar uzun gözükse de göz açıp kapayınca kadar geçiyor. Bu süre içerisinde özgeçmişini yararlı aktivite, staj ve deneyimlerle dolduranlar için kariyer dünyasının kapısı aralanıyor. Diğerleri ise kaybettikleri vakti geri kazanmakla uğraşıyor. 

 

-Yenibiris.com...

 

-Üniversite yılları her ne kadar uzun gözükse de göz açıp kapayınca kadar geçiyor. Bu süre içerisinde özgeçmişini yararlı aktivite, staj ve deneyimlerle dolduranlar için kariyer dünyasının kapısı aralanıyor. Diğerleri ise kaybettikleri vakti geri kazanmakla uğraşıyor. 

 

-Yenibiris.com üniversite 1. sınıf öğrencilerine kariyer yapacakları alanı belirlemelerini, bunun için de farklı alanlarda stajlar yapmalarını öneriyor.

 

-Sadece derslere girmek yerine birinci sınıftan itibaren bir şekilde iş hayatının içinde olun. Bunun için havalı pozisyonlara gerek yok. Anketörlük, stand hostesliği, tezgahtarlık ve hatta pazarda limon satıcılığı bile iyi birer iş deneyimidir. Bu deneyimler sizi deneyimsiz gençlerden farklı kılar.

 

-Kendinizi sürekli geliştirmenin yollarını arayın. Bir konuda kapsamlı bilgi almak için yalnızca Google’dan aramak yerine gerçek anlamda araştırma yapın. Kütüphaneye gidin, tezleri okuyun, o mesleği yapanlarla konuşun ve hocalarınıza danışın.

 

-Staj yapmaya mümkünse 1. sınıfta başlayın. Farklı alanlarda stajlar, ne yapmak istemediğinizi bulmanıza yardımcı olur. Ayrıca özgeçmişinize yazacağınız harika birer deneyimdir.

 

-Deneyim kazanmanın bir başka yolu da sivil toplum kuruluşunda çalışmaktır. Hemen ilgi alanınıza giren bir dernek veya vakıfta gönüllü çalışmaya başlayın.

 

-Okuldaki kulüplerde aktif görev alın. Bu hem sizi sosyalleştirir, hem de bir başka iş deneyimi fırsatı sunar.

-Kendinize şimdiden bir özgeçmiş hazırlayın. Yarı zamanlı veya dönemsel bir iş veya staja başvururken özgeçmişiniz olması sizi profesyonel gösterir.

 

-Kendinize garip sıfatlar yerine ad-soyadınızdan oluşan ciddi bir eposta adresi alın. İşverenler, [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] gibi adresleri gerçekçi bulmuyor. En iyisi eposta adresinin isminizin baş harfi ile soyadınızı içermesidir.

 

-Office programlarını ve en önemlisi de Excel’i öğrenin.

 

-İngilizceniz yetersizse halletmeye bakın.

 

-İş hayatının olmazsa olmazı takım çalışmasına yatkınlıktır. Grup projelerine katılın, arkadaşlarınızla sunum hazırlayın ama bunun için son akşamı beklemeyin!

 

-İletişim yeteneğinizi geliştirin. Öncelikle dinlemeyi öğrenin.

 

-Mutlaka bir hobiniz olsun, ona zaman ve enerji ayırın. Yalnız hobinizin müzik, kitap, alışveriş olmamasına ve bunları özgeçmişinizde yazmamaya dikkat edin.

 

-Çevrenizi oluşturmaya başlayın. Hocalarınız, iş dünyasındaki tanıdıklar, konser organizasyonunda birlikte çalıştığınız arkadaşınız, dernekteki yöneticiniz vs. ile düzenli iletişim kurun ve kendinizi onlara hatırlatın.

 

-Sadece Facebook’ta değil, Linkedin’de de hesap açın ve özgeçmişinizi koyun. İş dünyası orada!

 

Sabah

27 Eyl 2012 - 12:09 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler