ÜNİVERSİTEYE HRİSTİYANLIK KÜRSÜSÜ GELİYOR

Meclis’e gönderilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Tasarısı’na göre Ankara’da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulacak.

 

Meclis’e gönderilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Tasarısı’na göre Ankara’da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulacak. Üniversitedeki fakültelerden birisi de “Dini İlimler Fakültesi” olacak. Türkiye’de ilk...

 

Meclis’e gönderilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Tasarısı’na göre Ankara’da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi kurulacak. Üniversitedeki fakültelerden birisi de “Dini İlimler Fakültesi” olacak. Türkiye’de ilk kez kurulacak fakülte, Hıristiyanlık konusunda da eğitim verecek. Hükümet, Ankara’da, “Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi” adıyla yeni bir üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısını TBMM Başkanlığı’na sundu. Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Ankara’da, “Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi” adıyla yeni bir üniversite kurulmasını öngörüyor. Tasarının gerekçesinde kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin, sosyal bilimler alanında beş fakülte ve bu alanlarla ilişkili beş enstitü ile Türkiye’de sosyal bilimlerin gelişmesine katkı sağlaması ve bu alanlarla ilgili ülke ihtiyaçlarına cevap verecek bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapmasının öngörüldüğü belirtildi. Mardin Artuklu Üniversitesi, Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesindeKürt, Arap ve Süryani Dili ve Kültürü ana bilim dallarına ilişkin bölümler açılmıştı.

 

 

RUHBAN YETİŞTİRME SORUNU KALKACAK

 

Üniversite bünyesindeki Dini İlimler Fakültesi ilk kez bütün dinlerin de okutulacağı bir fakülte olacak. Açılan bölümle, azınlıkların “din adamı yetişmiyor, Ruhban Okulu açılsın” isteklerine de bir ölçüde çözüm bulunmaya çalışılacak. Kurulacak fakülteler arasında, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Siyasal Bilgiler, Yabancı Diller Fakültesi, Dini İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü,  Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Batı Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, İslam Araştırmaları Enstitüsü  bulunuyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Hıristiyanlık Araştırmaları Bilim Dalı, Yahudilik Araştırmaları Bilim Dalı, İran ve Mezopotamya Dinleri Bilim Dalı, Doğu ve Uzakdoğu Dinleri Bilim Dalı açılmasına onay vermişti.

 

STAR

28 Ara 2012 - 23:40 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler