Türkiye'de ki en iyi 41 lise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bağlandı

il içi ve ilçeler arası öğretmen tayinleri ile ilgili başvuru yapan öğretmenler bir sürprizle karşılaştı.Türkiye'de ki en iyi 41 lise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bağlandığı için bu okullar sistemde kapatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurduğu 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan il içi ve ilçeler arası öğretmen tayinleri ile ilgili başvuru yapan öğretmenler bir sürprizle karşılaştı.

Kabataş Anadolu Lisesi, Pertevniyal, Vefa, Cağaloğlu gibi birçok köklü okulun öğretmen kadroları Nabi Avcı'ya bağlandı.
Boş kadro bulunan okullara tayin için başvuran öğretmenler Kabataş Anadolu Lisesi, Pertevniyal, Vefa, Cağaloğlu gibi birçok köklü okula tayin isteyemedi. Çünkü söz konusu okullar sistemde kapatılmış ve atamaları bizzat Bakan Nabi Avcı’ya bağlanmıştı.

O LİSELER ARTIK AKP’NİN KONTROLÜNDE

Ocak ayında “Proje Okulları” adı altında yurt genelinde tespit edilen en iyi 41 lise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bağlandı.
İdari hiyerarşi dışına çıkarılan 41 lisenin öğretmen atama ve idareci belirleme yetkileri böylece Bakan Avcı’ya verilmiş oldu. Birçok ünlünün yetiştiği bu köklü okullara el altından AKP’li öğretmenlerin atandığı konuşuluyor. Söz konusu okulların tayin şartları ile ilgili öğretmenlerin de herhangi bir bilgisi bulunmuyor.
Doğrudan Milli Eğitim Bakanına bağlanan liseler arasında Ankara Atatürk Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ankara Çankaya Sosyal Bilimler Lisesi, Ankara Çankaya Güzel Sanatlar Lisesi, İstanbul Vefa Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Kabataş Anadolu Lisesi gibi ünlü okullar var.
Çok sayıda aydın, sanatçı, gazeteci ismi yetiştiren 41 ünlü lise, idari hiyerarşi dışına çıkarılarak Bakan Avcı’ya bağlandı ve yapılacak tayinler de bizzat bakanlıkça belirleniyor.

VALİLİKLER UYARILMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 7 Ocak’ta valiliklere yazı göndererek “Yurtiçi veya yurtdışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılır.” demişti.

SÖZCÜ

25 May 2015 - 15:02 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler