TEOG bu yıl değişime uğrayacak

Temel eğitimden orta öğretime geçişte bu yıl büyük değişimler olacak.

Temel eğitimden orta öğretime geçişte bu yıl büyük değişimler olacak. 

TEOG sistemi bu yıl değişime uğrayacak. 

Geçen yıl ilk kez uygulanan TEOG sınavlarında yerleştirme krizi yaşanmış, bazı öğrencilerin evlerine 150 kilometreye kadar varan uzaklıklarda, tercih listelerinde yer almayan okullara kaydedilmesi tepkilere neden olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamdaki öğrenci sayısını 9 bin olarak açıklamış, velilere nakiller için 5 hafta süre tanımıştı. Gelecek yıl uygulanacak "yerleştirme" 1 milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisini etkileyecek. Öğrencilerin, bulundukları semte kilometrelerce uzaklıktaki istemedikleri okullara kaydının yapılmasının önüne geçmek için geliştirilen formül şöyle:

Merkezi sınavlara girecek öğrencilere tercih hakkı sunulacak.

Özel okul ve açık liseye gitmek isteyen öğrenciler, önceden okul tercihi yapacak. Söz konusu öğrencilerin yerleştirilmesinin ardından devlet okullarına tercihler başlayacak.

Böylece, devlet okullarındaki yığılmalar önlenecek.

Devlet okullarını tercih eden öğrencilerin, ilk sıradaki tercihlerine yerleşme şansı daha da artacak.

400 BİN ÖĞRENCİ

TEOG sınavına giren 1.2 milyon öğrencinin yaklaşık 400 bini özel okullarda okuyor. Bu öğrenciler sisteme dahil edilmediğinde öğrencilerin çoğunluğunun tercih ettikleri alanlara yerleştirilmesi bekleniyor.

egitimajansi

29 Kas 2014 - 17:33 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler