Teknik öğretmenler için mühendislik sınavı başvuru kılavuzu

3795 sayılı Kanun'un 4.

3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 07.08.1992 tarihli ve 21308 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği” ve bu doğrultuda alınan Yükseköğretim...

3795 sayılı Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanan ve 07.08.1992 tarihli ve 21308 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği” ve bu doğrultuda alınan Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, ÖSYM tarafından Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) yapılacaktır.



Sınav, 21 Temmuz 2013 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri 10 Haziran 2013 tarihinde başlayacak, 17 Haziran 2013 tarihinde sona erecektir.



Sınava, aşağıda belirtilen programlardan mezun olarak “teknik öğretmen” unvanını kazanmış olanlar başvurabileceklerdir. Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.



Sınavda sorulacak sorular hakkında adayları bilgilendirmek amacıyla verilen örnek sorulara aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.



 Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

 

 

Başvuru Kılavuzu 

 

 

Aday Başvuru Formu 

 

 

Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol 

 

 

Başvuru Merkezleri




 

10 Haz 2013 - 23:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler