TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’ndeki Çocuklarımız “Tasarım ve Beceri Atölyesi”ne Kavuştu

Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren, çağdaş dünyanın gereksinimi olan 21. yüzyıl öğrenme becerileri ile çocukları buluşturmaya devam eden Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), dokuzuncu Tasarım ve Beceri Atölyesi’ni hayata geçirdi. Ahmet H. Uysal’ın ve eğitim dostlarının desteğiyle hayata geçen TEGV’ in yeni Tasarım ve Beceri Atölyesi, Beykoz Öğrenim Birimi’nde 30 Kasım 2019’da düzenlenen törenle açıldı.

TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’ndeki Çocuklarımız “Tasarım ve Beceri Atölyesi”ne Kavuştu
TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’ndeki Çocuklarımız “Tasarım ve Beceri Atölyesi”ne Kavuştu
Haber albümü için resme tıklayın

Ahmet H. Uysal, ilk Türk sporcu olarak katıldığı Kuzey Kutbu Maratonu’nda Siirt Pervarili çocuklar için bağış toplamış; 2018’de ise Artvin-Muğla arasında 1.645 kilometrelik bir koşu ile 5 bin 500 TEGV çocuğunu eğitim desteğine kavuşturmuştu. Son olarak, bisiklet sürerek STK’lar için bağış toplayan bir topluluk olan Umuda Pedal Ekibi’nin gerçekleştirdiği organizasyona dahil olan Ahmet Uysal; Mardin Göbeklitepe rotasında yine TEGV çocukları için pedal çevirerek, Beykozlu çocuklarımızı Tasarım ve Beceri Atölyesi ile buluşturdu.

Açılış Töreni, TEGV çocukları, yöneticileri ve çalışanları, TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet H. Uysal ve ailesi, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Okvuran ve bağış kampanyasını destekleyen eğitim dostlarının katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı: “Bu gün Ahmet Uysal’ın imzasını attığı Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı için burada toplandık. Bu atölye Ahmet Uysal’ın TEGV’ için sağladığı ilk kazanım değil. Ahmet Uysal, bu gün Türkiye’nin 71 noktasında sayıları 200 bini bulan çocuklarımızın ve 9 bine yaklaşan gönüllülerimizin abisi. Kutuplarda Siirt Pervarili çocuklarımızın 1 yıllık eğitimi için koştu ve iki yıllık bağış ile geri döndü. Yetmedi başka ne yapabilirim dedi ve Anadolu’yu baştan uca koşarak yaklaşık 6 bin çocuğumuza destek sağladı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu gün açılışı yapılan Tasarım ve Beceri Atölye’si TEGV’in açılışını yaptığı 9. atölye olacak. Ahmet Uysal’ın destekleriyle Beykozlu çocuklarımızı 21. yüzyılın öğrenme becerileri ile buluşturma fırsatı bulduk. Atölyemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm destekçilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Okvuran: “Başta TEGV ve Ahmet Uysal olmak üzere burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. TEGV Yönetim Kurulu olarak, bireysel bağışlara ve çabalara çok önem veriyoruz. Buraları oluşturmak kadar yaşatmak da çok önemli. Bu büyük bir özveri gerektiren bir faaliyet. Kendisine bu çabası için çok teşekkür ediyorum.” dedi ve tüm gönüllülere teşekkür ederek, tüm çocukları TEGV’in öğrenim birimlerine davet etti.

Tasarım ve Beceri Atölyesi açılmasına destek olan Ahmet H. Uysal şunları söyledi: “Hayatım hayallerimin peşinden koşmakla geçiyor. Türkiye’mizi boydan boya koşmak, kuzey kutbunda -55 derecede maraton… Burada beni çok seven ailemin ve TEGV dostlarımla beraberim. Bu sonsuz sevgiye layık olmak ve bu sevginin hakkını vermek artık hayatımın gerçek hedefi haline geldi. Bu hedefe ulaşmanın yolu ise çevreme faydalı olabilmek, hayata karşı dik durabilmek ve gülümseyebilmekten geçiyor. TEGV aslında tam olarak bunu yapıyor. 25 yıldır bu güzel ülkenin dört bir yanında; hiç bir engel tanımadan, büyük gönüllü ailesiyle, sevgi ve özveriyle 21. yüzyıl dünyasına gülümseyen çocuklar yetiştiriyor. Ben de bu büyük ailenin parçası olabildiğim için çok mutluyum, bu gün burada Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulması için destek olan herkese çok teşekkür ediyorum, sizlere minnettarım.”

Konuşmaların ardından Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti ve tören katılımcıları çocukların Tasarım ve Beceri Atölyesi etkinliğini deneyimledi.

Beykoz Öğrenim Birimi’nde bugüne kadar 800’e yakın gönüllüsünün yardımı ile yaklaşık 28 Bin çocuğun nitelikli eğitimine destek olan TEGV, Tasarım ve Beceri Atölyelerini açmaya devam edecek.

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocuklarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlayacak Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklarımızın coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekân olacak.

TEGV’de çocuklar, sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirirken, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükseltiyor, kendilerini ifade ederek özgüven kazanıyorlar. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, Beykoz Öğrenim Birimi’nde gerçekleştirilecek tüm etkinliklere ilköğretim çağındaki çocuklarımızı davet ediyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 9 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

KPSS Cafe mobil uygulamalarını indirerek yeni ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. IOS uygulaması veya Android Uygulaması yeni yayınlanan ilanlardan ve son dakika gelişmelerden haberdar olmanız için cep telefonunuzda olması gereken tek uygulamadır. Aynı zamanda Kpss Cafe'yi twitterfacebook ve instagram gibi sosyal medya platformlarından da takip edebilirsiniz.

02 Ara 2019 - 09:57 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler