Suriyeli 8 Bin Öğrenci Eğitime Başladı

Ülkelerindeki savaş nedeniyle kaçarak Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerine gelen tam 8 bin suriyeli öğrenci kamp içerisinde kurulan eğitim alanında Suriye müfredatına göre eğitim almaya başladı.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle kaçarak Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerine gelen tam 8 bin suriyeli öğrenci kamp içerisinde kurulan eğitim alanında Suriye müfredatına göre eğitim almaya başladı.

Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkelerinden gelerek Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan Suriyeli öğrenciler için kamp içerisinde eğitim alanı kurulmuş, Suriye müfredatına uygun eğitim verilmeye başlanmıştı. 4 yıldır kesintisiz olarak süren eğitim bu yıl yine Suriye müfredatına göre başladı. 2015-2016 döneminde ise 8 bin öğrenci eğitim görecek. Öğrenciler, başlayan yeni eğitim ve öğretim sezonunda 30 kişilik sınıflarda eğitim alıyor.

Suriyeli öğrenciler, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini yaşarken, öğretmenler de öğrencilerle buluşmanın heyecanını yaşadı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başladığını ve çocukların eğitimden uzak kalmadığını ifade ederek Türk devletine ve çadır kent yönetimine teşekkür eden Suriyeli Eğitim Alanı Müdürü Tamer El Ahmet, "Öncelikle eğitim ve öğretimin başlamasından dolayı çok sevinçliyiz. Çocuklarımız eğitim ve öğretimlerine devam etmektedirler.

Bu çocuklarımız için son derece önemli bir değerdir. Bu sıkıntılı günler geride kalacak. Bu güzel günlere hazırlıklı gitmek çok önemli, çocuklarınızın eğitim ve öğretimden geri kalmaması devam etmesi gerekir. İnşallah Suriye’de bu savaş bitikten sonra çok önemli gelişmeler olacak. Çocukların Türkçe öğrenmiş olmaları bizleri fevkalade memnun etmiştir. Şu anda 8 bin çocuğumuzun eğitim ve öğretimini üstlenmiş durumdayız. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Türk halkına ve çadır kent yönetimine teşekkür ederim” dedi.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesisleri eğitim alanında 900 anaokulu öğrencisi, 1-4 yaş grubu 4 bin 210, 5-9 yaş grubu 3 bin 50, 10-12 yaş grubunda 540 olmak üzere toplam 8 bin 700 Suriyeli öğrenciye 270 Suriyeli gönüllü öğretmenlik yapıyor.

28 Eki 2015 - 15:49 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler