Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Yönetmeliği Değişti

Bugün ki Resmi Gazetede Süleyman Demirel Üniversitesi Lisans ve Önlisans eğitim ve sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair Yönetmelik yayımlandı.

 Bugün ki Resmi Gazetede Süleyman Demirel Üniversitesi Lisans ve Önlisans eğitim ve sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair Yönetmelik yayımlandı. 

Yönetmelik 10 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetenin Yönetmelikler bölümünde yayımlandı. Yayımlanan Yönetmelik " Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik " başlığı ile paylaşıldı. 

Yönetmeliğin detayları şöyle;

MADDE 1 –

31/5/2012 tarihli ve 28309 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Süleyman Demirel Üniversitesinin Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu dışında kalan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının eğitim-öğretim ve sınavlarına ilişkin hükümleri kapsar.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (h) bendi eklenmiştir.

“h) İntibak komisyonu: İlgili bölüm başkanlıklarınca görevlendirilen öğretim elemanlarından oluşan komisyonu,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci, ikinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şeklide değiştirilmiş olup, beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(1) Üniversiteye kayıt; ÖSYM tarafından yapılan sınavda, birimlere kayıt hakkı kazanan ve eşdeğer düzeyde başka bir yükseköğretim kurumunda örgün öğretime kayıtlı olmayan adayın başvurusu ile yapılır. Ancak belgelenebilir mazereti olan aday, kaydını kanuni temsilcisi veya belirleyeceği vekili aracılığı ile yaptırabilir. Eksik belge ve posta yoluyla kesin kayıt yaptırılmaz. Belirlenen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

(2) Kayıt tarihleri, kayıtta istenecek belgeler ve uygulanacak esaslar, Üniversite tarafından ilan edilir. Üniversite tarafından istenen belgelerin aslı veya onaylı örneği kabul edilir.”

 “(4) İlgili mevzuata göre katkı payını ya da öğrenim ücretini ödemeyenler ve kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar ile mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.”

Yönetmeliğin Tamamı İçin Tıklayınız. 

Kpsscafe.com.tr / ANKARA

10 Tem 2016 - 08:38 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler