Subay-Astsubay ve Polis Olmak İsteyen Lise Mezunları Dikkat-YKS Başvuruları Sona Eriyor

Lise mezunu adaylar dikkat ! Üniversitelere giriş sınavı olan YKS'ye başvuru için son saatlere girildi. Subay, astsubay ve polis alımlarının da kapsama alındığı YKS için başvuruların 21 Mart'a kadar yapılması gerekmektedir. Peki YKS başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Subay-Astsubay ve Polis Olmak İsteyen Lise Mezunları Dikkat-YKS Başvuruları Sona Eriyor
Haber albümü için resme tıklayın

2018 yılı üniversitelere giriş sınavı lan YKS'y8e başvuru için son saatlere girildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları Sınavına başvuruların 21 Mart tarihinde sona ereceğine yer verildi. YKS başvurularında son saatlere girilirken adaylar nasıl başvuru yapacaklarını, başvuru ücretini nasıl yatıracaklarını araştırmaya başladı. Biz de Kpsscafe.com.tr olarak bu haberimizi kaleme aldık. İşte YKS başvuru süreci ve polis ,subay ve astsubay alımları hakkında bilgi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR 21 MART'TA SONA ERİYOR

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınan başvurular 21 Mart'ta sona erecek. Adaylar 21. Mart 23.59'a kadar internet üzerinden ön başvurusunu yapmalıdır.

BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA SON TARİHİ

ÖSYM tarafından yapılan açıkalmada başvuru ücretinin yatırılacağı son tarih 22 Mart olarak açıklandı. Adayların anlaşmalı bankalara 22 Mart 23.59'a kadar başvuru ücretini yatırması gerekmektedir. Başvyru ücretleri ise şu şekilde;

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Sınav Ücreti : 50,00 TL
Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Sınav Ücreti : 50,00 TL
Yabancı Dil Testi (YDT) Sınav Ücreti : 50,00 TL

Anlaşmalı bankalar şu şekilde;

POLİS ALIMI İÇİN BAŞVURU

PMYO'lara lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapılmaktadır. PMYO'lara başvuru yapmak için de adayların YKS'ye başvuru yapması ve TYT'ye girmesi gerekmektedir. PMYO başvurusunda adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi  itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. Erkeklerde en az 167 cm, bayanlarda 162 cm olacak ve beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir.)

SUBAY-ASTSUBAY ALIMI

Milli Savunma Üniversitesi subay astsubay alımı yapacağını açıklamıştı. MSÜ giriş sınavı ise 18 Mart Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirildi. Bu sınava giren adayların subay ve astsubay tercihi yapması için YKS'ye de girmesi gerekmektedir. Subay astsubay alımı için YKS başvuru detayları şu şekilde;

Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almış ve MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmesi halinde TYT yerleştirme taban puanı ve üzeri puan almış olmak, Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca 23 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan YKS Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 ve üzerinde puan almış olmak; 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak YKS Alan Yeterlilik Testlerinden (AYT) tercih ettiği Harp Okulu yerleştirme puan türünden 180 ve üzerinde puan almış olmak, MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmesi halinde ilgili yerleştirme puan türünde yerleştirme taban puanı ve üzeri puan almış olmak.

SINAV SÜRECİNDEN, MEMUR ALIMLARINDAN, SUBAY, ASTSUBAY, POLİS VE PÖH ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN KPSSCAFE'Yİ AŞAĞIDAKİ PLATFORMLARDAN TAKİP EDİN.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN;

Facebook grubumuza üye olun ve memur alımlarını bekleyen diğer adaylarla bilgi alış verişi yapın. Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

20 Mar 2018 - 13:09 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

ppöh - başvurmayın,sonra olasılığımızı düşürüyonuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mart 13:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler