Stajyer Maaşının Büyük Bölümünü MEB Ödeyecek

MEB, stajyer maaşının 260 lirasını ödeyecek. Geriye kalan tutarı da sektör karşılayacak. Detaylarıyla haberimizde.

 Stajyer Maaşının Büyük Bölümünü MEB Ödeyecek

Geçtiğimiz haftalarda sizlere duyurduğumuz stajyerlere yönelik çalışmalar kapsamında, yeni bir gelişme daha yaşandı. Sektörel ihtiyaçları karşılamak amacıyla, sektörün önde gelen isimlerinin staj sözü vermek ve belirli standartları sağlamak karşılığında okullarda bölümler açabileceğini sizlere aktarmıştık. Bu bağlamda açılacak olan sektörlerin dışında öğrencilerin alacağı stajyer ücretine de düzenlemeler getiriliyor.

Stajyer maaşına uygulanan bu düzenleme kapsamında stajyerleri devletten aldığı 390 liralık maaşın 260 lirası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ödenecek. Geriye kalan 130 lirayı ise sektörler ödeyecekler. Böylelikle stajyerler üzerinden devlete binen yük biraz daha azaltılacak hem de sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim bölümleri açılmış olacak.

Stajyerler maaşını hem devletten hem de sektörlerden alacaklar.

Bu noktada stajyer maaşları konusundaki yükü, Milli Eğitim Bakanlığı ve sektörler birlikte sırtlayacaklar demek mümkün. Stajyerlerin de hem mesleki hayata ve sektörel gelişmelere yönelik eğitim almasına, sektörlerin de nitelikli ve sektör ihtiyaçlarına uygun personel bulmasına olanak sağlanacak.

Stajyerlerin staj yeri problemi olmayacak.

Stajyerlerin, bu noktadaki staj yeri problemleri de giderilmiş olacak. Öğrenciye staj yeri problemi yaşatmayacak sektörel iş yerlerine de bölüm açma izninin sağlanmış olması bu noktada önemli olan staj yeri probleminin giderilmesine de olanak sağlayacak.

En güncel eğitim haberleri ve paylaşımlarına ilk ulaşan siz olmak isterseniz KPSS CAFE mobil uygulamamızı indirebilirsiniz. Ayrıca Facebook sayfamızı beğenerek kamudan haberdar kalabilirsiniz.

25 Nis 2016 - 15:45 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler