Sosyal Bilgiler öğretmenliği için atama başvurusunda bulunacaklar dikkat !

8 Ekim'de başlayan Sosyal Bilgiler öğretmen atamaları başvuruları yarın sona eriyor.

Öğretmen adaylarının bekledikleri KPSS ve ÖABT sonuçları açıklanmış, sınav sonrasında adayların sorulara itirazını değerlendiren ÖSYM Yönetim Kurulu, sınavda toplam 12 soruyu iptal ederken, 3 sorunun da cevap şıkkının yerlerinin değiştirilmesine karar vermişti. Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanlarına ait bazı soruların iptal edilmesi gerekçesiyle açılan dava nedeniyle de bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacağı bildirilmişti. 

Beklenen dava  sonuçlandı ve Sosyal Bilgiler ÖABT sonuçları hakkında karara varıldı, ÖABT'nin dava konusu olan soruları iptal edilmedi. Davanın sonuçlanmasıyla da 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ÖABT sonuçları erişime açıldı. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS-ÖABT sonuçlarını öğrenebilecekler.

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Sosyal Bilgiler öğretmenliği atamaları 8 Ekim Perşembe günü başlayacak. 14 Ekim'e kadar sürecek başvuruların ardından öğretmen atamaları 16 Ekim'de gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle;
2015 Yılı Öğretmenlik alan sınavına karşı açılan dava kapsamında yargılama sürecinde bulunan “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine yargılama sonucunda verilen karar doğrultusunda atama yapılmak üzere daha sonra belirlenecek tarihte başvuru alınacağı daha önce ifade edilmiştir.
Buna göre Sosyal Bilgiler öğretmenliği için 01/09/2015 tarihli ve 865744 sayılı yazı eki duyuru çerçevesinde 08/10/2015- 14/10/2015 tarihleri arasında 988 ilk atama, 9 yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama olarak toplam 997 kontenjana atama yapılmak üzere başvuru alınacaktır.

Atamalar, 16/10/2015 tarihinde sonuçlandırılacaktır.

Açılan dava sonucunda ÖABT sonuçlarında hukuka aykırı bir durum tespit edilmedi. ÖSYM'nin, ÖABT sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamasında şöyle denildi:
''12/07/2015 tarihinde uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi Testi  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Temel Soru Kitapçığında yer alan 1, 12, 31, ve 35. soruların iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava sonucu yapılan yargılamada Ankara 13. İdare Mahkemesince alınan 10/09/2015 tarihli karar neticesinde; dava konusu sorularda hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığına karar verilmiştir.
2015-KPSS ÖABT Sosyal Bilgiler Öğretmenliği değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup sınav sonuçları 1 Ekim 2015 tarihinde saat 11.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.''

13 Eki 2015 - 15:02 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler