Seçim Sonuçlarının Ardından Okullara Yenilikler Geliyor

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından eğitim konusunda yenilikler gelecek.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından eğitim konusunda yenilikler gelecek.

AK Parti'nin tek başına iktidarının kesinleşmesiyle birlikte gözler de seçim beyannamesindeki vaatlere çevrildi. Eğitimde en çok dikkat çeken vaat, ilk kez açıklanan, Öğretmen Akademisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Akademi'nin kurulması çalışmalarına başladı ve 2016 Şubat'ta yapılacak öğretmen atamalarına yetiştirmeyi planlıyor.

ŞUBATTA 30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI 

Daha önce Nabi Avcı ve Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına göre 2016 Şubatta 30 Bin Öğretmen ataması yapılacak. 2016 yılında toplam 50 bin civarı atama yapılması planlanıyor. 

BİRDEN ÇOK SINAV 

Üniversitelere giriş sınavı yeniden formüle edilecek. YGS ve LYS'nin yılda birden çok yapılması ve en yüksek puanın üniversiteye giriş için kullanılması sağlanacak. YÖK, üniversitelerde 1 dönem uygulamalı, 2 dönem akademik eğitimi içeren üç dönem uygulamaları için de çalışmalara başladı. Ayrıca mevcut devlet ve vakıf üniversitelerinin yanı sıra özel üniversitelerin de kurulması için gerekli düzenleme yapılacak. 

ANADİL EĞİTİMİ 

Akademide, öğretmenlere, anadili Kürtçe ya da Lazca olan öğrencilerle günlük konuşmalar yapabilecek kadar dil öğretilecek. Görev yaptıkları bölgenin kültürel değerleri, velilerle nasıl diyalog kuracakları, devamsız öğrencilerin okula devamının sağlanması gibi konularda öğretmenlere eğitimler verilecek. 
MEB, eğitimde kalitenin ölçülmesi için de "Eğitim Kalite Endeksi" projesini hayata geçirecek. Bu sayede sınıf, okul türü, ilçe, il ve bölgeler düzeyinde Türkiye'nin eğitim kalitesi haritasını ortaya çıkaracak. Eğitim kaliteleri arasında büyük fark olan iller ve okullar için harekete geçilecek. YÖK ve MEB, üniversitelerin eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracak. Eğitim fakültesi öğrenci veya mezunları için farklı fakültelerde çift ana dal veya yan dal yapma imkanı sunulacak. KPSS'de bütün alanlardaki öğretmen adaylarına alan sınavı yapılacak. 
Habertürk

04 Kas 2015 - 21:41 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler