Rektör'den Üniversite Tercihi Yapacak Öğrencilere Önemli Uyarı ve Tavsiyeler

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü, yaptığı son dakika açıklamasında üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar ve üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel'den üniversite tercihlerini yapacak adaylara önemli tavsiyeler geldi.

2017 ÖSYS tercih kılvuzunun yayımlanması ile birlikte adaylar için tercih işlemleri başlamıştı. Üniversite tercih sürecinin başlaması ile birlikte milyonlarca öğrenci, tercih işlemleri için araştırmalara başladı. 26 Temmuz 2017 tarihine kadar tercih yapabilecek öğrencilere İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel'den bazı tavzsiyeler geldi.  tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Güzel, öğrencinin ne istediğini çok iyi bilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Öğrencilerin, üniversiteleri çok iyi analiz etmesi lazım. Tercih yaparken, aday öğrenciler söylemlerle birbirlerini etkiliyorlar. Bu bağlamda öğrencinin girdiği zaman tercih yaptığı üniversite ile aldığı donamımla mezun olduğu durum çok farklı oluyor. Dolayısıyla tercih döneminde birbiriyle etkileşimi en aza indirerek, ne istediklerini bilerek, üniversiteleri çok iyi analiz ederek tercih yapmalarında fayda var" ifadelerini kullandı.

Doğru Tercih Sosyal Sorumluluk Projemizde Var

Öğrencileri, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile bir bütün olarak tercih dönemine hazırlandıklarını dile getiren Prof. Dr. Güzel, "Doğru Tercih bizde sosyal sorumluluk projesi olarak var. Buraya gelen aday öğrencilere muhakkak Kültür Üniversitesi'ni seçsin diye bilgi vermiyoruz, seçmesi tercihimizdir tabii. Puanına, talebine göre neyi seçmesi gerektiği konusunda rasyonel bilgiler vermeye çalışıyoruz. Onun ötesinde üniversitemizin programlarında herhangi birini tercih etmesi durumunda hem öğrencimiz hem akademik ve idari personelimiz en detaylı bilgiyi veriyor. Öğrenciler üniversitemizi ziyaret etmeden önce muhakkak web sayfamızı ziyaret etmelerinde fayda var. Bunun yaptıktan sonra eğer soruları varsa bütün sorularına yanıt bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sadece Lisans Değil Ön Lisansa da Bakmak Gerekiyor

Sağlık Bilimleri Fakültesini açarak akademik yıla girdiklerini dile getiren Prof. Dr. Güzel, şu sözlerle konuşmasını tamamladı:"Fakültede Fizik Tedavi Rehabilitasyon bölümü ileDiyetetik ve Beslenme bölümümüz var. Öğrenciler, her zaman lisans programlarına odaklanmasınlar, ön lisans programlarına da odaklanmalarında fayda var. Çünkü ön lisansta başarılı olan öğrencilerimizin lisansa devam etme olanakları var. Bunun yanı sıra 2 yılda belirli bir mesleği edinme olanakları var. Bunu da göz ardı etmemeleri gerekiyor. Biz özellikle ön lisansta sektör ve sanayi ile yakın işbirliği içinde olmayı arzu ediyoruz. Ders programlarımızı buna göre ayarlıyor, protokolleri bu bağlamda yapıyoruz. Onun dışında Türkiye'de ilk kez yenibiris.com ile birlikte geçen hafta protokol imzaladık. İşe hazırım protokolünü başlatıyoruz. 2,3 ve 4'üncü sınıftaki öğrencilerimiz bu programa kayıt olacaklar.Otomatik olarak ücretsiz bir program, uzaktan eğitim. Mezun olduklarında İşe Hazırım Sertifikası da almış olacaklar. Bütün akademik ve idari personelimizle, kültür elçilerimizle yeni gelecek öğrencilerimizi karşılamaya, ağırlamaya ve iyi bir eğitim vermeye hazırız."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Tem 2017 - 09:19 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler